XS
SM
MD
LG

Fantazi: Kako iskoristiti transfere i koga za kapitena ?

Foto: Twitter

Pred nama je treće kolo engleske Premijer lige a samim tim vrijeme je i za nova Fantazi uzbuđenja. Ovo kolo je dosta specifično jer je dosta zanimljivih duela a to može biti nezgodno za Fantazi. Plus, realno je da ćemo imati različite kapitene a ne da se priča svodi na Salaha i Brunu kao u prva dva kola.

Što se tiče prošlog kola, u njemu su skoro svi ispoštovali izuzev Salaha i Brune. Meni je Salah bio kapiten i jeste sa samo tri boda razočarao ali Bruno sa jednim je bio još gori pa mi je to neka utjeha. Dupla odbrana Liverpula ispoštovala maksimalno. Šteta samo što je Robertson na mjestu Cimikasa jer Grk igra sjajno. Ali na duže staze je on odradio svoje. 

Moji bodovi u drugom kolu

Svakako, moramo spomenuti Vest Hem. Ja sam imao Benrahmu ali i on i Antonio su bili maestralni. Fornals takođe odigrao opet odlično. Zaista je Vest Hem mnogo primamljiv trenutno za Fantazi. Kalvert i Rafinja donijeli bodove, Ings opet dao gol a Lukaku se na sjajan način vratio u Čelsi. 

Što se tiče nekih igrača koji su možda ugodno iznenadili, mene je lučno dosta iznenadio Bisuma. Odigrao je veoma dobar meč. Krpio je rupe u defanzivi a još je upisao i asistenciju i donio bonus. Za 4,5 miliona kao peti veznjak se isplati, pogotovo jer će realno biti standardan. Livramento mi se isto svidio. Mnogo je prodoran i ofanzivan a dobar je i u defanzivi. Dugoročna jeftina defanzivna opcija svakako. Odbrana Brentforda ni u drugom meču nije primila gol i ima odlične defanzivne statistike. Mada, ruku na srce ne može to predugo trajati. Takođe, Palas pod Vijerom izgleda slično kao sa De Burom. Jeste Zaha uvijek primaljiv ali trenutno ga je bolje zaobići.

Šta je ključno za treće kolo ? Kako sa dva ''free'' transfera jer ih većina imamo i šta sa kapitenom ?

Što se transfera tiče, ja sam dugo razmišljao šta i kako ali sam odlučio iskoristiti oba kako bi popravio odbranu na neko vrijeme. Cimikas jeste bio odličan ali Robo se vraća. Ubacio sam Livramenta koji je dugoročno gledano isplativ pa i kao rezerva na kraju krajeva. Iako sam imao Vebstera, izbacio sam ga i ubacio Dajera. Mnogo mi je da imam duplu odbranu Brajtona a Totenhem će igrati tvrdo i imaju dva lagana kola (Votford kući i Palas u gostima).

Naravno, kada govorimo o transferima, moramo se dotaći Kejna i Sona. Ja ako bih dovodio jednog, to bi bio Kejn. Trenutno mi je to izvodljvo samo na način da ga ubacim umjesto Ingsa a da umjesto Mareza imam nekog 4,5-5 miliona u vezi. Pošto Siti čeka Arsenal a Marez će valjda biti starter, odustao sam od ove ideje. Odustao sam i radi vjjerovatnog povratka Ronalda u Junajted. Ako se to desi, Bruno će biti mnogo preskup i planiram ga prodati a onda od tih para doći do Kejna. Svakako ako imate mogućnosti doći odmah do Kejna, imate šansu da pravite razliku jer ga trenutno malo ima. Svakako, gledajte bar jedan transfer da potrošite ako imate dva free jer svakako vam propada. A i vrijeme je da se Cimikas vadi jer postoji šansa da mu opadne cijena nakon ovog kola.

Tim za treće kolo

Takođe, jedna od stvari oko transfera je i potencijalno spajanje Benrahme i Antonija. Ja generalno nisam baš za tu opciju. Igraju odličan fudbal, obojica su u sjajnoj formi ali mi je dugoročno mnogo imati dvojicu iz Vest Hema. Takođe, pazite na Inga. Mnogo mu je težak raspored nakon ovog kola i pametnije je prodati ga i uzeti ili Kejna ako možete navući pare ili recimo Kalvert-Luina. Naravno, ako nemate Benrahmu, svakako da je i Antonio opcija kao zamjena za Ingsa nakon ovog kola.

Što se kapitena tiče, mislim da se u ovom kolu mora rizikovati. Liverpul i Čelsi igraju svoj meč. Ofanzivni dio ni jednih ni drugih nije baš opcija što se kapitena tiče. Možda čak najprije potez ludaka sa Arnoldom ali ipak bolje zaobići. Takođe, Bruno nije tako dobra opcija jer Vulvsi igraju čvrsto. Moguće da to Junajted dobije naravno ali teško da mogu ubjedljivo dobiti. Ako imate Kejna ili Sona, oni jesu opcije.

Sitijevce bih lično zaobišao. Imam Mareza ali neće mi biti kapiten. Ne treba mi taj strs da mi kapiten bude iz Pepove ekipe. Tako a, na kraju mi je kapiten Benrahma. Neki kažu da bi Palas mogao namučiti Vest Hem ali iskreno ne vidim kako. Prosto Vest Hemov ofanzivni dio izgleda brutalno. I Antonio je naravno sjajna opcija ali pošto ga nemam, Benrahma mi je kapiten.

Što se tiče nekih napomena, najbitnija napomena vezana je za čečtvrto kolo. Klubovi neće pustiti igrače u zemlje crvenog alarma što se korone tiče pa tako Južnoamerikanci (Rišarlison prije svih) neće ići na okupljanje reprezentacija kao ni Afrikanci. Kada bi išli, morali bi u karantin po povratku i ne bi igrali četvrto kolo. 

To je to za ovo kolo. Srećno svima!