XS
SM
MD
LG

U prvom okršaju srpskih atleta Ašković nadvisio Nišliju Raketića

Četvrtfinalisti - Carli Batles Kupa u Street workouta

Pobednik Cali Battles Kupa u Street Workout-u (uličnoj gomnastici) je Uroš Ašković iz Obrenovca koji je u finalu savladao Nišliju Nikolu Raketića. Treće mesto pripalo je Milanu Pašćanu iz Novog Sada i četvrto Stefanu Radoviću iz Rume. Tokom mesec dana, svake nedelje, u teretani "Prvi Tim", u Beogradu, 16 najboljih atleta Srbije nadmetalo se međusobno testirsjući fizičke mogućnosti do krajnjih granica. Setovi su bili izuzetno zahtevni i sastojala su se iz propadanja, čučnjeva, apsolutnih zgibova, sklekova, iskoraka, vežbi za stomak i izvođenja zgibova sa dodatnim opterećenjem. Naročito je bio ekstremno težak i naporan set za dvojicu finalista. Između ostalog, na programu su bile discipline apsolutnih zgibova sa 10 kg, sklekova sa 30 kg dodatnog tereta na leđima, 20 zgibova sa 32 kg tegova, 20 propadanja sa 48 kg tereta, 20 čučnjeva sa 70 kg opterećenja...

Finalno odmeravanje snage bilo je jako izjednačeno i nijanse su odlučile da Ašković ponese priznanje. Pobednik je opipljivu prednost stekao posle izvođenja čučnjeva, druge discipline zadatog seta.

Uroš Ašković - pobednik Carli Batles Kupa u Street workoutu

Pobednik, umoran i zadovoljan, izneo utiske posle pobede.

- Borba je bila izuzetno napeta i po reakciji publike znao sam da smo jako blizu. Za finalni set sam trenirao uobičajeno, nije bilo opuštanja i drago mi je da nisam izneverio sebe. Ovo nisu krajnje mogućnosti jer fizička sprema može da se poboljša upornim i konstantnim vežbanjem. Raduje me kao jednog od organizatora da su se svi odazvali pozivu, takmičari su pokazali da su dovoljno mentalno i fizički jaki. Bilo je ovo prvo takmičenje ovakvog tipa i ne sumnjam da će ući u anale srpskog i reginalnog Street Workout-a.Potrudićemo se da naredno organizujemo na još višem nivou, sa postavljenim standardima i normama. Drugoplasirani Raketić bio je zadovoljan svojim dostignućem i smatra da su nijanse odlučile. - Porazi i pobede su sastavni deo svakog sporta, i normalno je da svako teži trijufu. Za mene, kao i ostale, ovo je bilo jedno novo iskustvo, iz koga ću izvući određene pouke - kaže omaleni atleta koji ne vodi mnogo račun o ishrani i jutro pre nastupa kao stimulans počastio se čuvenim niškim burekom.  

Svaki okršaj bio je svojevrsni izazov, uzbuđenja je bilo na pretek, svako odmeravanje snage izuzetno napeto i neizvesno. Učesnici su dali sve od sebe,  išli su do krajnjih telesnih i mentalnih granica. Pobedio je takmičarski duh, nije izostala podrška navijača, borci su se međusobno bodrili, sve u duhu fer pleja.

Takmičenje je imalo humanitarnu crtu, navijači i učesnici izdvojili su određenu sumu, dok se pobednik Ašković odrekao prve nagrade (500 evra), za pomoć obolelom sugrađaninu Urošu Radosavljeviću, kome je dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu, i neophodna su značajna sredstva za operaciju u inostranstvu.

Svaka borba je snimana i emitovana na YouTube kanalu organizatora "Back To The Basics". Borbe su zajedno zabeležile skoro milion pregleda što je dalo jasnu sliku koliko raste popularnost za ovim vidom vežbanja. Momci sa pomenutog kanala su dali obećanje da će sa još većom energijom nastaviti da promovišu zdrav i aktivan život.