XS
SM
MD
LG

Crnogorke bez polufinala

Rukometašice Crne Gore završile su nastup u četvrtfinalu Olimpijskih igara. ,,Lavice” su danas poražene od Rusije (32:26) u utakmici u kojoj su samo od 17. do 30 minuta bile bolje na terenu (serijom 4:0 smanjile razliku na 17:15), piše podgorička Pobjeda.

Propustile su izabranice Bojane Popović tri puta šansu da se približe na gol zaostatka u prvih dvanaest minuta nastavka. Ali zbog tehničke greške, faula u napadu i promašaja zastale su na korak do totalnog preokreta. Ruskinje su zato nastvile tamo gdje su stale od 17. minuta, počele su ponovo da pogađaju iz tranzicije, a odlična sa gola Sedojkina pomogla je drugaricama na putu do 27:22 na 14 i po minuta prije kraja.

Nijesu naše djevojke imale prave odgovore za bekovsku postavu, apsolutno ni jedan pravi na Anu Vjahirevu koja je pogađala i pravila višak svojim saigračicama.

Ruskinje su odlično šutirale sa spoljnih pozicija, a zanimljivo da su u 10. minutu vodile 10:5 uz šut 10-10!

Prvi put promašile imale su u 13. minutu!

Slaba odbrana naše golmanke stavila je u najgoru poziciju, zato su do prve odbrane stigke tek u 22. minutu. Kasnije se Marina Rajčić razbranila, postigla je i gol, ali nije bilo pravog odgovora od saigračica.

,,LAvice” su turnir završle sa pobjedama nad Angolom i Junom Korejom u grupnoj fazi i porazima od Norveške, Holandije i Japana. Posljednji je bio najteži zbog eliminacije.

Kao i prethodnim mečevima i u posljednjem je falilo više energije u odbrani prije svega prema ljevorukoj Vjahirevoj, a i slabije vraćanje u prvih sedam minuta i od druge polovine drugog poluvremena bilo je fatalno za rezultat.

Jovanka Radičević postigla je najviše deset golova, a Ana Vjahireva osam u ruskom timu.