XS
SM
MD
LG

Počeo 12. letnji fudbalski turnir u Bačkom Gradištu

Napadač Vojvodine Nenad Kudrić u kaznenom prostotu Đurđevčana FOTO: V. Jankov

Vojvodina iz Bačkog Gradišta nastavlja tradiciju organizovanja letnjih turnira u okviru pripremnog perioda, kojima najavljuje novu sezonu, a učesnicima pomaže da provere formu pred start prvenstvene trke. Ove godine su gosti novosadski ligaš Bačka 1923 iz Đurđeva, te vojvođanski ligaši Mladost iz Turije i Preporod iz Novog Žednika.

Voljom žreba, u prvoj utakmici snagu su odmerili domaća Vojvodina i Bačka 1923. Iako su gosti poveli golom Nenada Ignjića iz opravdano dosuđenog jedanaesterca u 12. minutu i prekršaja nad Balogom, domaći su na kraju pobedili rezultatom 3:1 i prvi izvadili vizu za finale. Jer, u 23. minutu se lopta, posle šuta Aleksandra Prodanova, od stative odbila u mrežu. U finišu prvog poluvremena, tačnije u 42. minutu, Nenad Kudrić je iz trka šutirao i savladao nemoćnog Nemanju Ignjića. Konačnih 3:1 postavio je Uroš Topić u 77 minutu. Pre toga je Simonović uputio opasan centaršut sa desne strane, a odbijenu loptu prihvatio je Topić i preciznim i snažnim šutem obezbedio domaćinu finale.

U drugoj utakmici Mladost iz Turije je tek posle izvođenja penala postala drugi finalista. U regularnom tuku utakmice bilo je nerešeno 1:1. Preporod je poveo golom Miloša Kovača u 50. minutu, a izjednačio je Ivošev u 62. minutu. U seriji od po pet penala, Mladost je pobedila sa 4:3.

Evo i aktera prve dve utakmice Letnjeg turnira u Bačkom Gradištu:

Bačka 1923: Nem. Ignjić, J. Vujović, Ćirin, D. Trivunović, Ž. Trivunović, Stanković, Nen. Ignjić, Marković, Maksimović. Igrali su još: Radišić, S. Vujović i Čegar.

Vojvodina: Babin, Lukač, Petrović, Narančić, Savin, Janković, D.Jelić, M. Jelić, Pelengić, Prodanov, N. Kudrić. Igrali su još: Stefanov, Rajačić, Pecarski, Soldat, Topić, Simonović, Živanović, Stjepanović.

Mladost: Jovičić, Zeremski, Eremić, Tešanović, Gašić, Bubonja, Vasić, Kurjački, Mrđenović, Milovanović, Marjanov. Igrali su još: Jović, Milosavljević i Ivošev.

Preporod: N. Vuković, U. Kovač, M. Kovač, S. Vuković, Lebović, Kotaraš, Curnović, Šašić, Tumbas, Matijević, Bursać. Igrali su još: Taši i Srednik.

Drugog dana turnira poraženi, Bačka 1923 i Preporod, igraće od 16,30 za treće mesto, a finale između Vojvodine i Mladosti na programu je od 18,15 sati. Nije na odmet podsetiti da su ova aktera već isvajali turnir po jedanput i to znači da će se neko od njih pridružiti ekipi Bačja 1923, koja je dva puta trijumfovala.

Podsetimo, turnir ima humanitarni karakter i sav novac od prodatih ulaznica i dobrovoljnog priloga namenjen je lečenju Alekse Prodanovića (13), koji je u martu nastradao u saobraćajnoj nesreći na putu od Bačkog Gradišta prema Parku prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“ i još uvek je u bolnici.