XS
SM
MD
LG

Utvrđen sastav Pomoravske Okružne lige za sezonu 2021/22

Ono što se po kuloarima i čaršiji unapred znalo kao sigurna i gotova stvar, ovih dana je dobilo zvaničnu potvrdu od strane FS Pomoravskog Okruga sa sedištem u Jagodini. Nakon neočekivane odluke ali samo za neupućene, FS Regiona Istočne Srbije da sve Zone pod njenom ingerencijom ostaju u proširenom sastavu po 16 klubova, Okružnim Savezima je bilo lako da proguraju još jedno proširenje "u interesu klubova".

Tako je FS Pomoravskog Okruga izbegao da vrati svoju Okružnu ligu na 16 klubova koliko treba da ima po statutu ali i koliko ova liga ima od svog osnivanja pre više od 6 decenija, već je ovoga puta "u interesu klubova" zadržala sastav od 18 klubova i ako liga nije prekidana zbog ratnog stanja i pandemije.

Ko je ovde gubitnik a ko dobitnik ne treba troštit reči, ali je zanimljivo uporno držanje "glave u pesak", zvaničnika FS PO, koji ne žele da se bave onim stvarima koje su čini se, nepovratno urušili autoritet i poverenje lige kod navijača i ljubitelja fudbala u Pomoravlju. Javna je tajna da se u ovoj ligi najlakše pogađaju rezultati ali i da je još veći problem od toga sukob interesa koji imaju pojedini nosioci javnih funkcija koji i finansiraju klubove po službenoj dužnosti i istovremeno klubove vode, naravno pod imenima drugih ljudi.

Da li će i kada u našem fudbalu pravilnik i zakon važiti a ne biti samo mrtvo slovo na papiru ostaje otvoreno pitanje ali je jasno da je ovom odlukom poražen pre svega fudbal.

U Pomoravskoj ligi u sezoni 2021/22 nastupaće:

1. Mladi borac Sedlare
2. Partizan Glogovac
3. Morava Kočino Selo
4. Rudar Stenjevac
5. Rudar Senjski Rudnik
6. Kolare
7. Dragocvet
8. Partizan Majur
9. Mladost Jovac
10. Javor Sladaja
11. OFK Juhor Potočac
12. Juhor Glavinci
13. Moravac 2015 Krušar
14. Budućnost Miliva
15. Budućnost Đurinac
16. Napredak Drenovac
17. Sloga Voljevče
18. Pobednik baraž-meča GFK Tabane-Mladost Končarevo