XS
SM
MD
LG

Borac u Belfastu

Fudbalere banjalučkog Borca sutra očekuje prva utakmica protiv Linfilda u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a u "crveno-plavom" taboru nadaju se dobro rezultatu pred revanš koji će biti igran na Gradskom stadionu. 

Trener Marko Maksimović naglašava da na "Vinzor park-u" ništa neće biti odlučeno. Ekipa je, kaže, dobro radila i dobro znaju da će najveću pažnju morati da obrate na prekide, koji su najjače oružje prvaka Sjeverne Irske. 

"Radimo prekide protiv svih rivala. Tu nisu samo opasni najviši igrači, već duele dobijaju oni koji uđu sa većom srčanošću. Linfild ima različite stilove igre kući i u gostima. Na domaćem terenu nastoje da igraju što okomitije, ali ako nemaju tu mogućnost znaju da igraju i preko veznih. Igračima sam rekao, a to ponavljam i sada, naš cilj je da iz Evrope izvučemo što više, da učešće ne završimo poslije četiri utakmice", rekao je Maksimović. javlja atv.com

Na gol bi poslije duže pauze sutra mogao da stane Bojan Pavlović, a meč bi mogao da počne i kapiten Stojan Vranješ, koji je zaradio posjekotinu arkade na susretu sa Željezničarom.  Dosta toga kada je napad aktuelnog šampiona BiH u pitanju zavisiće i od Gorana Zakarića, koji poručuje da njega i saigrače očekuje težak meč. 

"Očekuje nas drugačiji meč nego protiv Kluža, drugačiji stil igre narednog protivnika, ostrvske ekipe igraju različit fudbal. Ako budemo maksimalno angažovani u igri, ako svi igrače pruže pravi pristup možemo doći do dobrog rezultata za revanš", izjavio je Zakarić.

Utakmica počinje sutra u 20:45.