XS
SM
MD
LG

Vredi pratiti Vigan naredne sezone

Foto: Wigan

Svi se sjećamo Vigana kao ekipe koja je nekoliko sezona igrala Premijer ligu, igrala finale Luga kupa te senzaconalno osvojila FA kup. Međutim, Vigan je u poslednje vrieme bio u velikoj krizi ali djeluje da dolaze bolji dani.

U sezoni 19/20 Vigan je izborio opstanak na terenu u Čempionšopu. Međutim, radi finansijskih malverzacija oduzeto im je 12 bodova te su na kraju završili u trećoj ligi. Nisu problemi stali ni prošle sezone. Vodili su veliku borbu za opstanak u Ligi 1 ali su ipak opstali.

Sada djeluje da dolaze bolji dani, bar ako je suditi po prelaznom roku.

Vigan je doveo Čarli Vajka. Vajk je prošle sezone briljirao u dresu Sanderlenda te je postigao 26 golova. Doveli su i napadača Ročdejla Hamfrisa koji je dao 11 golova prošle sezone. Konkurencija u napadu biće velika jer je tu i Vili Kin koji ima sjajnu sezonu iza sebe i bio je najbolji igrač Vigana u prošloj sezoni.

No, nisu samo dovodili u napadu. Doveli su i golaman Bena Amosa. Amos je čak jedno vrijeme bio i u Mančester Junajtedu a ima i nastup u Ligi Šampiona zabilježen. Stigao je i dvojac Portsmuta. Votmau je napustio ''Mornare'' nakon devet godina dok je Tom Nejlor stigao nakon pet godina u ekipi sa Južne Obale.

Iz Ipsviča su doveli iskusnog krilnog fudbalera, Gvajona Edvardsa koji je u Ipsviču proveo poslednje tri sezone. Iz Stouka je došao veznjak Džordan Kazins. Takođe, u veznom redu su doveli i Maksa Pauvera koji stiže iz Sanderlenda a radi se inače o bivšem igraču Vigana. 

S obzirom da do starta sezone ima još dosta vremena, nije nemoguće ako se Vigan još dodatno pojača pogotovo bi se moglo očekivati neko pojačanje u odbrani gdje nemaju previše opcija. Ono što im malo otežava posao jeste to što i dalje nemaju sponzora i sigurno će raditi na tome da privuku sponzore.

Ali, s obzirom na to kako je sve izgledalo prije godinu dana, navijači ''Latiksa'' mogu zaista sa optimizmom gledati ka budućnosti. Doveli su odlične igrače za nivo kakav je treći rang i djeluje da se klub konačno stabilizuje.

Niže lige u Engleskoj je teško prognozirati. Ali djeluje da bi Vigan mogao da se bori za promociju u viši rang. U svakom slučaju, biće ih zanimljivo pratiti ove sezone jer imaju definitivno zanimljiv tim.