XS
SM
MD
LG

"Želja" bez predsednika: Ljubomir Pavlović podneo ostavku

Kocic, Arizanovic i Antic, RK Zeleznicar, foto ARKUS ligaPavlović napušta Železničar;foto: ARKUS liga

    Zbog toga što igrači mesecima nisu dobijali plate i što je klub dobio dvostruko manje para od Grada bez obzira na uspehe, Ljubomir Pavlović podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora niškog Rukometnog kluba Železničar. Iako su igrači u teškim uslovima uspeli da se kvalifikuju za evropsku ligu, većina napušta Niš ili prelazi da igra za leskovačku Dubočicu, a kao razlog za ovakvo stanje Pavlović okrivljuje aktuelno gradsko rukovodstvo.

    Nakon osipanja tima, osipa se i rukovodstvo Železničara, pošto je posle odlaska trenera Đorđa Teodorovića, te nekolicine igrača, klub sada napustio i predsednik Upravnog odbora, Ljubomir Pavlović. Nakon što je, kako navodi, skoro skoro dve godine pokušavao da niški klub oporavi od višegodišnjih neuspeha, Pavlović se povukao sa mesta predsednika Upravnog odbora Železničara. Iako bez para, igrači su se plasirali u evropski EHF kup za sledeću sezonu i odigrali 43 utakmice, ali većina njih sada odlazi iz kluba i grada.

    Ni približno ne naplativši svoj trud iz prethodnih pet meseci, igrači su teška srca i suznih očiju napustili Niš, primorani da u potrazi za egzistencijom iskoriste klauzulu koju su imali u ugovorima da ih mogu raskinuti zbog neprimanja nekoliko uzastopnih plata, a apsurd je da će nekolicina njih, koji je trebalo da predstavljaju okosnicu ekipe u narednoj sezoni, živeti u Nišu, a nastupati za Dubočicu iz Leskovca, koja je angažovala gotovo pola dosadašnje postave Železničara – navodi Pavlović.

    Ljubomir Pavlovic

    Pavlović za loše stanje u klubu okrivljuje Grad;foto:RK ŽelezničarIstiče da ih je samo prošlogodišnji dvomeč sa češkim Karvinom koštao oko milion dinara, a da su za ostvaren uspeh i plasman u Evropu od gradske Komisije dobili 150.000 dinara, a odbijeni su i za projekat "Škola rukometa“ kojim su želeli da podstaknu mlade da se bave sportom.

    Klub je finansijski vraćen na period od pre dve godine, a igrački i kadrovski totalno ruiniran i, sa dugovima iz prošlosti, dalja egzistencija mu je krajnje upitna - kaže Pavlović u saopštenju.

    Zaključuje da je politika Grada Niša direktno uticala na propast niškog sporta i struke i da kod onih koji odlučuju o niškom sportu ne postoji svest o značaju Rukometnog kluba Železničar za grad Niš, kao institucije sa 72-godišnjom tradicijom.


    Dubočica 54 27 : 32 Partizan
    Radnički 32 : 28 Rudar
    Vojvodina 35 : 33 Metaloplastika
    Železničar 1949 32 : 35 Dinamo
    Konačna tabela
    Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
    1 Vojvodina 14 14 0 0 28
    2 Partizan 14 9 2 3 20
    3 Metaloplastika 14 9 0 5 18
    4 Železničar 1949 14 6 3 5 15
    5 Dinamo 14 5 0 9 10
    6 Dubočica 54 14 3 2 9 8
    7 Radnički 14 2 3 9 7
    8 Rudar 14 3 0 11 6