XS
SM
MD
LG

Završena sezona u Opštinskom fudbalskom savezu Šabac

Opštinski fudbalski savez Šabac, ofssabac.org.rs

Tokom još uvek aktuelne nedelje završeno je i poslednje takmičenje koje se održavalo pod okriljem Opštinskog fudbalskog saveza Šabac. Tri opštinske seniorske lige takmičenja su završene 23. maja, dok su u periodu nakon toga postepeno, jedna po jedna, završavane tri lige namenjene mlađim kategorijama - petlići, pioniri i kadeti. Kada govorimo o seniorima, nije bilo previše neizvesnosti i uzbuđenja u završnici prvenstava. Sva tri tima prve pozicije su obezbedili nekoliko kola pred kraj, a ono što je takođe vredno pomena jeste činjenica da su svi sezonu završili neporaženi. Šampionski pehari i promocije u međuopštinski rang takmičenja pripali su Slogi iz Duvaništa (OFL "Mačva"), Dumači iz Pocerskog Metkovića (OFL "Pocerina" - grupa "Cer") i Dobravi 2020 iz Žabara (OFL "Pocerina" - grupa "Posavotamnava). Ove sezone je samo u OFL "Mačvi" nastupalo sedam klubova, dok su obe grupe OFL "Pocerine" bile popunjene sa jednim klubom više.

Šampionski naslovi u ligama mlađih kategorija vezuju se za samo dva tima, jer je FK "Šabac Sanrajs" bio najbolji u uzrastu petlića, ali i među pionirima. Imali su priliku da objedine sve tri titule, ali su u odlučujućoj utakmici bili bolji kadeti gradskog rivala iz Savaciuma. Što se brojnog stanja na kraju takmičenja tiče, nastupalo je trinaest klubova u uzrastu petlića, sedam kod pionira i šest kod kadeta. Sve rezultate ovih liga mogli ste da pratite kako putem srbijasport.net , čijem kolektivu se ovim putem zahvaljujemo na saradnji, tako i preko naše zvanične internet prezentacije - ofssabac.org.rs .

Za sam kraj ove vesti, a kako ona ne bi bila predugačka, izdvajamo dve vesti sa sajta posvećene našim ovosezonskim prvacima svih uzrasta: 

Dobrava, Dumača i Sloga neporaženi do titula u OFL Šabac

- Sanrajs objedinio titule u petlićima i pionirima, Savacium ima najbolje kadete

FK “Sloga” Duvanište, prvak OFL "Mačva"

 FK “Dumača” Pocerski Metković, prvak OFL "Pocerina" - grupa "Cer

FK “Dobrava Žabar 2020” Žabar, prvak OFL "Pocerina" - grupa "Posavotamnava"

-Zajednička fotografija petlića i pionira FK "Šabac Sanrajs", najboljih ekipa u pomenutim kategorijama

Najbolji kadeti su deo kolektiva POFK "Savacium"


Džemerovac 2020 1 : 1 Napredak
POFK Letnjikovac 0 : 8 Roma - Odžino selo
POFK Metaloplastika 2006 0 : 3 Sloga
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 12 10 2 0 32
2 Roma - Odžino selo 12 7 1 4 22
3 Culjković 12 7 1 4 22
4 Džemerovac 2020 12 5 3 4 18
5 POFK Metaloplastika 2006 12 6 0 6 18
6 Napredak 12 3 1 8 10
7 POFK Letnjikovac (-1) 12 0 0 12 -1