XS
SM
MD
LG

Prva finalna utakmica plej-ofa pripala FON-u

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Veliko finale između dva najbolja srpska futsal kluba, večeras započinje u legendarnoj hali Šumice. Titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do tri trijumfa. Prve dve utakmice se igraju u Beogradu, potom dve u Novom Pazaru i ukoliko bude potrebe, peti susret će ponovo biti domaćin FON. Treba napomenuti da su domaći bili hendikepirani izostankom najboljeg igrača i reprezentativca Marka Pršića, za kog je sezona završena zbog povrede meninskusa i najverovatnije će morati na operaciju.

Domaći od samog starta igraju agresivnije i to im se isplatilo u 8. minutu kada su poveli. Strelac je Lazić udarcem sa oko 9 metara u same rašlje. Nakon primljenog gola gosti preuzimaju inicijativu koju ne uspevaju da materijalizuju, naprotiv, kapiten Pešić sa preko 12 metara, šutem u ćoše, dovodi FON do dva gola razlike u 15. minutu. 

Odmah potom je isključen gostujući trener Cvetanović zbog prigovora. Imali su gosti do kraja poluvremena prilike da smanje vođstvo, najbliži tome su u 19. minutu kada je Ramić sa desetak metara uzdrmao prečku. Na odmor se otišlo solidnom prednošću domaćih 2:0.

Posle prvog poluvremena, dostojnog finala prvenstva Srbije, u drugi se ušlo sa još više strasti. Gosti preko Aleksića u 22. minutu uspevaju da smanje na 2:1. Prvo je pogodio stativu, lopta mu se ponovo odbila do noge i ovaj put je realizovao priliku. Gosti su puno agilniji, stvaraju ali i propuštaju prilike, FON je izgubio konce igre iz ruku.

Posle nekoliko minuta konfuzije domaći dolaze sebi, a Pešić u 26. minutu nakon lepe kombinacije sa Lazićem postiže treći pogodak sa oko 13-14 metara. 

Gosti se ne predaju, Stojčevski šalje bombu sa 15 metara u 34. minutu i ponovo dovodi goste na gol zaostatka. Nepun minut kasnije Pešić iz penala sa 10 metara, zbog nagomilanih prekršaja, loptu šalje samo do stative gola Pazara. U 36. minutu ispravlja propust i postiže svoj het-trik, a četvrti gol za domaće. Ovaj period igre potpuno pripada domaćinu, Mihić nekih dvadesetak sekundi kasnije izgleda da stavlja tačku na meč lobujući istrčalog Hota, na semaforu stoji rezultat 5:2.

Novi Pazar uzima tajm aut, a potom stavlja sve na kocku igrajući bez vratara sa 5 igrača u polju. Međutim ne uspevaju do kraja susreta da promene rezultat, pa je tako FON dobio prvu bitku, a nastavak je na istom mestu u sredu od 19 sati.

FON - NOVI PAZAR 5:2 (2:0)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Radojčić Petar i Graovac Bojan. STRELCI: Lazić 8, Pešić 15, 26. i 36. i Mihić 36.min (FON), Aleksić 22. i Stojčevski 34.min (N.Pazar). ŽUTI KARTONI: Radovanović i Pavlović (FON), Aleksić, Vukadinović,  Hot i Milosavljević (N.Pazar). CRVENI KARTON: Cvetanović - trener 16.min (N.Pazar).

FON: Josimović, Lazić, Pavlović, Radovanović, Pešić - rezerve: Vulić, Krasnić, Brkić, Borisavljević, Stojanović, Petrašević, Mihić, Mandić. 

NOVI PAZAR: Hot, El.Redžović, Milosavljević, Mutavdžić, Jovanović - rezerve: Mujović, Aleksić, Vukadinović, Radetinac, Sadović, Miraljemović, En.Redžović,