XS
SM
MD
LG

Zvezda imala +20, gubila devet razlike ali ipak došla do 2-0

Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost sa 85-79 te su poveli sa 2-0 u finalu ABA lige.

Zvezda je odlično otvorila meč. Sjajnom energijom i odbranom poveli su 10-1 na startu meča. Budućnost je uhvatila kakav takav ritam i prišla je na -5. Međutim, nakon ulaska u igru razigrao se Dobrić i Zvezda je došla do dvocifrene prednosti. Na kraju su sa 30-17 dobili prvi period. Zvezda je drugi period otvorila serijom 7-0 i došla je do +20. Budućnost je odgovorila i predvođena Nikolićem napravila je 13-2 i prišla na -9. Ipak, Zvezda je dobro odigrala završnicu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa +14.

Treći period Budućnost je odigrala gotovo pa perfektno. Uveli su Zvezdu u svoj ritam gdje su igrali veoma čvrsto u odbrani a u napadu su imali fantastičan ritam. Zvezda je u trećem periodu bila bezidejna i šutirali su trojke 0/9. Na kraju je Budućnost sa +9 ušla u poslednji period. 

Vodila je Budućnost 74-65 kada je Radonjić izveo Lojda i zaigrao sa petorkom Hol, Dobrić, Davidovac, Simonović i Noko. Ta petorka napravila je seriju 13-0 i donijela je preokret Zvezdi. Trojkom Ivanovića dgosti su poveli 79-78. Međutim, Dobrić je uzvratio trojkom sa druge strane. Potom je odigrao sjajnu odbranu na Ridu a Lojd je bacanjima donio Zvezdi +4. U narednom napadu Nikolić je promašio trojku i to je bio kraj za Budućnost.

Dobrić je predvodio Zvezdu sa 27 poena dok je Danilo Nikolić predvodio goste sa 26 poena.

Treći meč igra se u subotu a domaćin će biti Budućnost.