XS
SM
MD
LG

Slatini pripao derbi

U derbiju 14. kola Moravičke okružne lige - grupa A sastale su se prvoplasirana ekipa Slatine i trećeplasirana ekipa Dragačeva, jedine dve neporažene ekipe u prolećnom delu prvenstva.

Utakmica je opravdala epitet derbija, sa puno borbe na sredini terena. Slatina je od početka meča imala terensku inicijativu, već prvu priliku pravi u 5. minutu kada posle lopte koja je napustila teren i velikog propusta sudije Milanovića, loptu centrira Jovanovića, Petrović šutira sa 5 metara ali odlično brani Tešić.

Borba na sredini terena se nastavila, Slatina je pokušavala uigranim kombinacijama ali pokušaje Tutunovića, Đokovića, i Petrovića odbrana Dragačeva uspešno je zaustavila.

Prvu veliku priliku Dragačevo ima na polovini prvog dela utakmice, kada Resimić izlazi 1 na 1 sa golmanom Pajovićem ali drugi pomoćni sudija Starčević "maše“ diskutabilan ofsajd i propada prilika za gol Dragačeva. Prvo poluvreme se završava velikom šansom za Slatinu ali rezultat je ostao 0-0.

U drugo poluvreme Slatina ulazi sa velikom željom za postizanjem pogotka, najbolji pojedinac susreta Đoković Lazar u dva navrata upošljava Tutunovića ali on je za malo neprecizan i ne postiže pogodak sve do 57. minuta.

Na odličan centaršut Đokovića iz kornera, Tutunović se najbolje snalazi u pet metara i zakucava loptu u Tešićevu mrežu za 1-0.

Jednu lepu derbi utakmicu, kvari detalj iz 63. minuta i glavni "glumac" sudija Boro Novaković, koji nakon velike gužve na terenu, posle starta Jovanovića, i udaranja štopera Dragačeva Ilića u predelu lica od strane rezervnog golmana Slatine Dramlića, pokazuje Iliću direktan crveni karton dok golman Slatine i pomenuti Jovanović dobijaju "samo" po žuti karton.

Na neosporan kvalitet ekipe Slatine, zasluženog prvog mesta, morao je da se doda i sudija i njegovi pomoćnici i svojim odlukama ne dozvole ekipi Dragačeva da se nadigrava sa prvakom njegove grupe.

Do kraja utakmice, Dragačevo u par navrata pokušava da ugrozi gol ali udarce Pajovića, Resimića i Radojičića brani golman Pajović. Imala je i Slatina svoje prilike do kraja susreta, ali su Đoković, Tutunović, Petrović i Jovanović bili neprecizni iz izglednih prilika i rezultat je ostao 1-0.

STADION: Teren u Markovici. GLAVNI SUDIJA: Novaković Boro (Ozrem). POMOĆNE SUDIJE: Milanović Mihailo (G.Milanovac), Starčević Nemanja (Koštunići). DELEGAT UTAKMICE: Karović Zoran. ŽUTI KARTONI: Dramlić, Dmitrić i N. Tadić za Dragačevo. Jovanović, Dramlić i Ćurčić za Slatinu. CRVENI KARTON: Ilić za Dragačevo. STRELCI: Tutunović u 57. minutu. IGRAČ UTAKMICE: ĐOKOVIĆ LAZAR.

SLATINA: Pajović, Štavljanin, Đorđević, M. Jovanović, Lazović. Bogićević, Đoković, Belić ( od 30. Pavlović ( od 75. Plazinić)), Petrović, N. Jovanović ( od 85. Ćurčić), Tutunović.

DRAGAČEVO: Tešić, N. Tadić, Ilić, Dramlić, Vasić, Mijatović, Pajović, Dmitrić ( od 82. Radojičić), Radivojević ( od 65. Zučković), A. Tadić, Resimić.


Prilike 3 : 5 Jedinstvo
Slatina 1 : 0 Dragačevo
Rakova 1 : 1 Morava
Ovčar 2 : 0 Spartak
Voćar 3 : 0 Ozremica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Slatina 14 11 2 1 35
2 Jedinstvo 14 9 2 3 29
3 Ovčar 14 7 3 4 24
4 Dragačevo 14 7 1 6 22
5 Morava 14 6 2 6 20
6 Voćar 14 6 0 8 18
7 Spartak 14 4 4 6 16
8 Prilike 14 4 3 7 15
9 Ozremica 14 4 2 8 14
10 Rakova 14 1 3 10 6