XS
SM
MD
LG

Partizan i Rad sigurni u 5. kolu Prvenstva

Foto: rugbyserbia.com

Utakmice 5. kola Prvenstva Srbije za seniore nisu donele prevelika iznenađenja. Rad i Partizan su ostvarili sigurne pobede i učvrstili se u vrhu tabele. Prošla je polovina takmičenja u ligaškom delu takmičenja. Gorepomenuti vodeći dvojac će sasvim sigurno odlučivati o tome ko će na kraju zauzeti prvo mesto i obezbediti direktan plasman u veliko Finale. Očekujemo takođe veliku borbu i za treće mesto, koje donosi plasman u polufinale plejofa. Vojvodina ima trenutno pol poziciju, tu je blizu i BRK Crvena Zvezda. Nije nemoguće ni da Dinamo odigra drugi deo sezone u visokom ritmu i da se umeša u borbu za doigravanje. Do kraja prolećnog dela nas očekuje odigravanje još dva kola Prvenstva, ali prava odluka će se svakako doneti na jesen kada se budu odigrale ključne utakmice.

Prva utakmica na programu je bio gradski derbi između RK Partizana i BRK Crvene Zvezde. Očekivanja su bila velika pred samu utakmicu. Međutim neizvesnost je izostala, jer su crveno beli nastupili bez nekoliko prvotimaca. Partizan je krenuo u veoma visokom ritmu i već posle prvih 20 minuta, rezultat je glasio 17-0. Do kraja poluvremena crno beli su povisili na 31-0. Iako je rezultat bio visok, Zvezda se itekako borila, ali jednostavno Partizan je bio veoma raspoložen i bilo ih je teško zaustaviti. U drugom delu meča su crno beli nastavili u istom ritmu. Jedino je BRk crvena Zvezda odreagovala pred sam kraj sustreta kada je postigla počasni esej za konačan rezultat 67-5.

U drugom meču dana između Rada i Vojvodine je viđen neizvesniji meč. Vojvodina je rano povela, već u 8. minutu meča 5-0. Tada se u prvih 20 minuta vodila ravnopravna borba. Tek nakon toga plavo beli su izjednačili na 5-5 i do kraja poluvremena uspeli da povise na čak 24-5. Oslabljena Vojvodina se nije lako dala, ali jednostavno Građevinari su bili bolji rival u drogom poluvremenu, bili su efikasniji i prodorniji. Ovnovi su uspeli da postignu i drugi esej, ali to nije bilo dovoljno. Rad je na kraju slavio rezultatom 46-10. Viđena je vrlo dobra i zanimljiva utakmica na Adi Ciganliji. Sa nestrpljenjem čekamo završetak prolećne polusezone, kada ćemo videti ko će sa koje pozicije dočekati jesenji deo i završetak Prvenstva.

Izvor: rugbyserbia.com


Vojvodina 14 : 90 Rad Mozzart
BRK Crvena Zvezda 0 : 25 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad Mozzart (8) 8 7 0 1 36
2 Partizan (2) 8 7 0 1 30
3 Vojvodina (3) 8 3 0 5 15
4 Dinamo 1954 (-2) 8 2 0 6 6
5 BRK Crvena Zvezda (-10) 8 1 0 7 -6