XS
SM
MD
LG

Golman Sava Golinger pojačanje italijanske Novare 

Sava Golinger - foto: Danijela Lazarević

Kako je nedavno izvestio portal Mondo Primavera, rukovodstvo omladinske selekcije kluba Novare angažovalo je talentovanog golmana Savu Golingera (16,5). Golinger stiže u kuću Azuro iz langobardske akademije Maseroni Markeze, i pojačaće tim do 17 godina i u dogledno vreme zaigra u Primaveri. 

Mladi golman rođen je u Milanu, i fudbal je zavoleo sa sedam godina. Počeo je u lokalnom klubu, posle izvesnog vremena prešao u akademiju Maserone Markeze, i na kraju potpisao za italijanskog trećeligaša, i dobio priliku da brani u omladinskoj ligi Primavera.

Za Savu su stručnjaci rekli da, pored neospornog talenta, poseduje radne navike, vredan je, i ima karakternu crtu neophodnu u razvoju svakog sportiste. Kad je u Srbiji posećuje školu golmana Viborga Kocejića na stadionu Sinđelića. Želja mu je da obuče dres neke od mlađih selekcija Srbije, a voleo bi da brani u Premijer ligi. 

Savini roditelji, otac Nikola i majka Nataša, u mladosti su bili aktivni sportisti. Otac je sa velikim uspehom vozio moto trke, i u klasi motora do 125 kubika bio višestruki prvak Srbije i Balkana, dok je majka igrala odbojku u obrenovačkom TENT-u.