XS
SM
MD
LG

Jovan Ječanski novi predsednik

Dane Mandić, Mimčilo Momčičević i Jovan Ječanski na Skupštini SSOB - foto: V. Jankov

Savez sportova opštine Bečej održao je vanrednu izbornu skupštinu, jer je dosadašnji predsednik Dejan Kapriš iz ličnih razloga podneo ostavku. Skup u Gradskoj kući privukao je predstavnike brojnih klubova, koji su jednoglasno za novog predsednika izabrali dogogodišnjeg plivačkog trenera Jovana Ječanskog. Jednoglasno je prihvaćen i njegov predlog da novi Upravi odbor SSOB čine potpredsednik Marinko Momčićević (Odbojkaški klub „Libero“ iz Bačkog Gradišta), te članovi: Laslo Vince (USR „Kečiga“ iz Bačkog Petrovog Sela), Nikola Vukadinov (Bodi „Džoni Džim“), Bojan Jocić (Atletski klub Bečej), Karolina Kalapoš (Klub „Karolila Strela“) i Dejan Terzić (Kajakaški klub Bečej).

U pozdravnoj besedi član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport, turizam i odnose s javnošću Dane Mandić obećao veće razumevanje za potrebe sporta, kako za finansijski deo, tako i po pitanju održavanja i izgradnje neophodne infrastrukture.

- Posetili smo i uručili prigodne poklone lokalne saouprave  u vidu opreme i rekvizita Kik boks klub Bečej, Odbojkaški klub Bečej, Džudo klub Mladost i Šahovski klub Pion. U sličnoj misiji bićemo u još nekoliko klubova. Pošto je rešeno imovinsko-pravno pitanje zgrade DTV „Partizan“, dužnu pažnju posvetićemo tom objektu, kako bismo stvorili optimalne uslove da to bude „mini“ sportski centar, naglasio je Dane Mandić.

Pošto se zahvalio na ukazanom poverenju, Jovan Ječanski je izneo samo neke od aktivnosti na koje će novi Upravni odbor posebno obratiti pažnju.

Zapažen odziv predstavnika klubova na Vanrednoj izbornoj skupštini SSOB - foto: V. Jankov

- Cilj nam je da budemo servis svih klubova članova Saveza, da budemo njihovi prvi saradnici u zajedničkom radu i spona sa lokalnom samoupravom, koja obezbeđuje sredstva za njihov rad i održavanje infrastrukture, rekao nam je Jovan Ječanski i dodao. Trudićemo se da sredstva namenjena klubovima stignu do njih u optimalnom roku, kad su im najpotrebnija, a ne kada su im već završena takmičenja. Moramo povećati aktvnost svih da se što više dece uključi u sport, da kancelarija Saveza bude na usluzi svim klubovima kada kreiraju projekte za rad ili participaciju na konkursima za sredstva, da tradicionalna manifestacia „Izbor sportiste godine“ ne bude pod pritiskom pojedinih klubova, već da se svi uključe u nju.

Imajući u vidu da su brojni klubovi bili nezadovoljni kakva im je pažnja poklanjana, pred novim Upravnim odborom SSOB je itekako veliki izazov. Ali, mora se primetiti da je davno prošlo vreme kada su klubovi samo trošili donacije, nego je potrebno da sami iniciraju saradnju sa donatorima iz miljea preduzetnika i privrednika. Vreme će pokazati koliko su, i jedni i drugi, dorasli novim izazovima.