XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Olimpijci uručili akreditacije za London srpskim novinarima na druženju koje su organizovali OKS i Telenor

Na 17 dana do početka Olimpijskih igara, sedmoro srpskih olimpijaca uručilo je akreditacije srpskim izveštačima sa 30. letnjih Olmpijskih igara u Londonu od 27. jula do 12. avgusta. Druženje sa predstavnicima medija organizvali su u olimpijskoj kući u Ulici genarala Vasića, Olimpijski komitet Srbije i Telenor, generalni sponzor olimpijskog tima Srbije. Ukupno je akreditovano 26 izveštača iz pisanih medija, 19 novinara i sedam foto reportera.

Jasna Šekarić, koja će u Londonu sedmi put gađati na OI, uručila je prvu akreditaciju novinaru Politike Živku Baljkasu, doajenu među izveštačima, kome će ovo biti šeste olimpijske igre sa kojih će poslati izveštaje najstarijoj novinskoj kući na Balkanu.

Plivači Miroslava Najdanovski, Čaba Silađi i Radovan Siljevski, kajakaš Marko Novaković, Jasna Šekarić, reprezentativka u streljaštvu, biciklisti Ivan Stević i Gabor Kasa i atletičar, desetobojac Mihail Dudaš su posle svečanog dela govorili i o završnim pripremama i očekivanjima u Londonu, kao i o načinu na koji prikupljaju dodatnu energiju za najveće planetarno takmičenje.

Druženju su prisustvovali Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i u ime Telenora Maja Nibel, izvršni direktor za ljudske resurse, koja je sportistima poželela srećan put i dobre rezultate u Londonu.

- Veoma je važno da u Londonu svi budemo jedan tim, a samim tim i da i novinari i sportisti sarađuju i potrude se da predstave Srbiju u najboljem svetlu. Ovakva druženja i okupljanja su veoma važna kako bi se novinari i olimpijci bolje upoznali i zbog toga bih se još jednom zahvalio kompaniji Telenor, generalnom sponzoru Olimpijskog tima Srbije, što je podržao ovu aktivnost i način da se dodatno promovišu olimpijci Srbije – istakao je Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Maja Nibel je obavestila da je Telenor svim članovima olimpijskog tima poklonio pametne telefona i posebne tarifne pakete i, dodatno, za srećan put, po 30 000 dinara za razgovore, poruke i korišćenje Interneta, kako bi im komunikacija iz Londona bila što lakša i kvalitetnija.

O završnim pripremama novinarima je govorio šef Misije Srbije za London profesor dr. Branislav Jevtić.

- U poređenju sa Igrama u Pekingu, na kojima smo imali 92 sportista u 11 sportova, u Londonu će nas predstavljati 115 sportista u čak 15 sportova. Imamo i 116. putnika to je još jedan rukometaš koga možemo da prijavimo kao rezervu. U ovom trenutku u toku su poslednje administrativne i tehničke pripreme za odlazak i sve teče prema planu. U Engleskoj je već bokser Drenovak koji vredno trenira u kampu, a 18. jula kreće prvi deo tima koji će pripremiti sve u olimpijskom selu za doček prvih sportista, a to su strelci koji stižu London 20. jula - obavestio je Jevtić.

U poslednjih deset dana timu su se pridružili i plivači Miroslava Najdanovski, Čaba Silađi i Radovan Siljevski.