XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Olimpijci predstavili modele sportske opreme za London

Olimpijci Ivana Maksimović (streljaštvo), Dragana Gladović (tekvondo), kajakaši Marko Novaković i Marko Tomićević i stonoteniser Marko Jevtović predstavili su na prigodnom koktelu u olimpijskoj kući modele koje će nositi članovi olimpijskog tima Srbije u Londonu od 27. jula do 12. avgusta.

Modele firme Givova (Italija) za dnevne aktivnosti, ali i za ceremoniju proglašenja pobednika, odabrani su na predstavljanju u rezidenciji britanskog ambasadora ekselencije Majkla Devenorta tačno sto dana pre olimpijskih igara. Olimpijski tim Srbije trenutno ima 113 članova u 15 sportova.

Dobrodošlicu velikom broju sportista, stručnjaka, predstavnika sponzora iz olimpijskog pula „Zajedno za London“ i zvanica iz javnog i političkog života i predstavnicima medija poželeo je predsednik OK Srbije Vlade Divac:

- Zalaganjem i rezultatima izborili ste se da predstavljate Srbiju na olimpijskim igrama. To jeste najveća čast i vrhunsko priznanje za svakog sportistu, a samim plasmanom ispunili ste nešto o čemu većina ljudi može samo da sanja. Nadam se da ćemo se u Londonu zajedno radovati svakom uspehu i proslaviti i stotu olimpijsku medalju srpskog sporta u godini kada obeležavamo i sto godina od prvog učešća srpskih sportista na OI u Stokholmu 1912.