XS
SM
MD
LG

Najava četvrte runde FA kupa

Foto: Sportsnet

Ovog vikenda na programu je četvrta runda u najstarijem fudbaslkom takmičenju na svijetu, FA kupu. Derbi će odigrati Mančester Junajted i Liverpul a biće još nekoliko zanimljivih mečeva.

Kolo otvaraju u petak Čorli i Vulverhempton u 20:45h. Čorli je šestoligaš koji je iskoristio koronavirus u Derbi Kauntiju te su ih prošli u trećoj rundi. Sada igraju protiv Vulvsa. Vulvsi nisu u nekoj formi i igraju jednu jako lošu sezonu i vidi se da im Raul Himenez mnogo fali. S obzirom da u ligi ne briljiraju, realno je da usmjere energiju na kup a protiv Čorlija su apsolutni favoriti i trebali bi opravdati tu ulogu.

Program u subotu otvaraju Sautempton i Arsenal. Sautempton je sredinom sedmice eliminisao Šruzburi u kupu te je tako zakazao duel sa Arsenalom. Ekipa Ralfa Hazenhutla djeluje da je u blagom padu ali i dalje igraju i više nego dobru sezonu. Arsenal je u odličnoj formi. Računajući sva takmičenja, imaju pet pobjeda u poslednih šest mečeva a posebno su čvrsti defanzivno. Ekipa Mikela Artete jeste favorit u ovom susretu ali često je Soton znao zagorčati život Arsenalu. Inače, ovo će biti i repriza finala iz 2003. godine kada je Arsenal slavio sa 1-0. Meč na ''Sent Meriju'' počinje u 13:30h.

Od 16h se igra nekoliko mečeva a biće zanimljivih susreta. Barnsli dočekuje Norič u duelu dva tima iz Čempionšipa koji igraju jako dobro. Doduše, Barnsli jeste u padu ali bi ovde mogli itekako iznenaditi lidera Čempionšipa jer nije nemoguće da Norič izađe u kombinovanom timu s obzirom da im je sigurno liga bitnija od kupa. 

Vest Hem u ovom terminu dočekuje Donkaster i ovo bi potencijalno mogao biti zanimljiv i efikasan susret. Milvol će dočekati Bristol Siti a Svonsi Notingema u duelu timova iz Čempionšipa dok će Brajton dočekati Blekpula. Program u subotu zatvaraju Čeltenam i Siti u 18:30h. Ovo će biti veliki susret za četveroligaša ali realno je da tim Pepa Gvardiole bez većih problema prođe dalje.

Program u nedelju otvaraju Čelsi i Luton u 13h. Čelsi se u prvenstvu baš muči u poslednje vrijeme i u ovom susretu ekipa Frenka Lamparda nema prava na kiks. Luton je nezgodna ekipa koja nema šta izgubiti ali realno je da Čelsi opravda ulogu favorita. 

Od 15:30h sastaju se Brentford i Lester. Ovo bi mogao biti baš sjajan susret. I jedni i drugi igraju odlično, svako u svome rangu. Brentford je imao problema sa koronom pa možda radi toga neće moći pružiti maksimum u ovom susretu ali ako im ključni igrači budu spremni, imaće itekako šta za reći. U istom terminu Fulam dočekuje Barnli u duelu dva premijerligaša. I jedni i drugi su se mučili u trećem kolu a Barnli u ovaj meč ulazi nakon velike pobjede kod Liverpula. Nije nemoguće da i jedni i drugi odigraju ''pod ručnom'' jer im je liga bitnija pa bi ovo moglo biti nekih 0-0 i mogli bi ići sve do penala.

Od 18h se sastaju Mančester Junajted i Liverpul. Najveći engleski derbi u kupu nakon deset godina, kada je Junajted u trećoj rundi slavio. Ovi timovi su inače prošlog vikenda igrali i meč u ligi i ako ćemo suditi po tom meču, ovaj meč se ne isplati gledati. Derbi u ligi je bio uspavanka a sad se samo možemo nadati boljem fudbalu mada gore od onoga teško da može. 

Program u nedelju zatvaraju Everton i Šefild Venzdej. Venzdej je imao problema sa koronom i ko zna u kakvom će sastavu igrati. Svakako, Everton je veliki favorit u ovom susretu koji se igra u 21h.

U ponedeljak se igra poslednji susret u kolu a Vikom dočekuje Totenhem. Vikom je ekipa sa dna Čempionšipa i vidi se da su zalutali u drugi rang engleskog fudbala a u kupu su dobacili do četvrte runde. Totenhem ne briljira u poslednje vrijeme i ima dosta oscilacija i sigurno će probati dobiti meč i radi mira u kući a i radi samopouzdanja.