XS
SM
MD
LG

Mitrović na korak od rekorda staze u Mrsaću

Ubedljivo slavlje uz odličan rezultat - Milan Mitrović suvereno prvi na trci u Mrsaću

Uprkos epidemiji, u Mrsaću kod Kraljeva održana je novogodišnja atletska trka, 51. po redu, čime je nastavljena jedna lepa i duga tradicija. Prvi sportski događaj u Srbiji okupio je veliki broj takmičara sa prostora Srbije i KiM, a ovoga puta su jedino izostali takmičari iz inostranstva.

U trci dana seniori na 6800 metara blistao je Milan Mitrović iz Beogradskog trkačkog kluba koji je iskoristio prelep januarski dan i za malo oborio rekord staze, koji drži Koste Kolarevića iz Mrsaća.

Ovo je bilo kao Balkansko prvenstvo. Izuzetna trka, fantastična konkurencija, malo je vetar ometao, ali je vreme poslužilo, jer januar je mesec, a nije bilo ni snega, ni kiše niti je bilo hladno. Od početka sam nametnuo ritam, video sam da mogu da istrčim u dahu. Konkurencija je bila odlična, prosto ne mogu da verujem da je bilo tako, da su ljudi uspeli uprkos svemu da organizuju trku i da u Mrsać dođe ovoliko trkača. Srećan sam, ovo je samo stimulans za ono što dolazi u 2021. godini – naglasio je posle pobede u Mrsaću, Milan Mitrović iz Beogradskog trkačkog kluba.

Iza Mitrovića su kroz cilj prošli njegov klupski drug Ognjen Stojanović i Nikola Bursać iz Kule. Vreme pobednika 19 minuta 59 sekundi.

U trci seniorki na 3400 metara zablistala je 14. godišnja atletičarka Novog Pazara Saima Murić koja je iza sebe ostavila klupsku drugaricu Lenku Nikolić i Slađanu Stamenković iz beogradske Crvene zvezde.

Godine nisu problem - Saima Murić pobedjuje u trci seniorki u Mrsaću

Trčala sam pored klupskih drugarica Tedore Simović i Lenke Nikolić. Bilo je tu još kvalitetnih atletičarki, vrlo jak trka i to na početku godine. Znala sam da sam spremna, dobro sam radila i mnogo mi je drago da sam pobedila. Volim trku nu Mrsaću, imam osećaj da kako prođeš na ovoj novoghodišnjoj trci, takva će biti i godina. Očekujem da u 2021. godini budem odlična i da ostvarim postavljene ciljeve – vidno uzbuđenja i zadovoljna, posle pobede u trci seniorki u Mrsaću, napomenula je Saima Murić.

Vredi naglasiti da je u zajedničkom startu seniorki, seniora i veterana nastupilo 86 trkača, a najstariji među njima bio je Milan Matijević, legenda kraljevačke atletike.

Kraljevčani su bili najsupešniji kod veterana, u konkurenciji mlađih veterana pobedio je Dragan Nešović iz AK Karanovac, a kod starijih veterana Ljubiša Denić AK Kraljevo.

Zajedinički start mladjih i starijih pionirki na novogodišnjoj trci u Mrsaću

Novogodišnja atletska trka u Mrsaću, 51. po redu, počela je trkom učenica od 1. do 4. razreda osnovne škole, a pobedila je Saida Mušović iz Novog Pazara ispred Tijane Vujinović iz Prilužja i Staše Milojević iz Raške. Kod mlađih pionirki, na stazi koja od prošle godine nosi ime našeg proslavljenog atletičara Gorana Raičevića, pobedila je Ajša Tahirović iz Novog Pazara, ispred Kristine Đurović (ČAK Čačak) i Tamare Savić AK Kraljevo. U konkurenciji starijih pionirki blistale su atletičarke Lazarevca Ena i Mina Belaćević, dok je treća kroz cilj prošla Aleksandar Arsenijević iz paraćinskog Borca.

Mladji i Stariji pioniri startuju na trci u Mrsaću

U trci učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole pobedio je Kaid Koca iz Novog Pazara, ispred Mihajla Stevića iz Prilužja i njegovog klupskog druga Stefana Mašića. Mihailo Janković iz Lazarevca je bio najbrži u konkurenciji mlađih pionira na 1700 metara, ispred Andreja Cvetića ČAK Čačak i Andreja Tukačeva AK Morava Ćuprija. U trci starijih pionira na 1700 metara pobedio je Jahija Zukorlić iz Novog Pazara, ispred klupskog druga Habira Ziljkića i Uroša Mašića iz Prilužja.

Veoma zanimljivo je bilo u trci mlađih juniorki gde je najbolja bila Nejra Mehmedović iz Novog Pazara, ispred Ive Arsenijević iz ćuprijske Morave i Milice Tomašević iz beogradske Crvene zvezde. Kopd starijih juniorki prva je kroz cilj prošla Sanja Đoković iz ČAK Čačak, ispred klupske drugarice Marijane Jakovljević i Milice Žunić iz Užica. U trci mlađih juniora na 3400 metara pobedio je Nikola MIjailović iz Novog Pazara ispred Ognjen Čorbića iz čačanskog ČAK-a i Nikole Jelenića iz AK Kraljevo. Ognjen Nikolić iz ČAK Čačka je bio najbrži u trci juniora na 3400 metara ispred Đorđa Stevanović iz Trepče (KM) i Alekse Tomića iz AK Morava Ćuprija.

Trke su i ovoga puta uspešno organizovane od strane organizacije "Novogodišnje atletske trke Mrsać", uz pomoć lokalne samouprave, Sportskog saveza Kraljeva i atletskih radnika iz grada na Ibru.