XS
SM
MD
LG

Fantazi: Pregled 16. i najava 17. kola

Moji bodovi u 16. kolu

Iza nas je 16. a pred nama je već 17. kolo u Premijer ligi. Nema odmora ni tokom praznika pa tako nema odmora ni za nas koji igramo Fantazi.

PREGLED 16. KOLA

MOJA EKIPA

Prvo da kažem da sam ipak radio izmjene. Rekao sam da neću ništa raditi a onda me povuklo da izbacim Adamsa i Sona a ubacim Vord-Prausa i Kejna. Što se kola tiče, obično kada imate 73 boda imate odlično kolo ali teško možete imati vrhunsko kolo. E ja sam imao baš vrhunsko kolo. U kolu gdje je prosjek bio 37 bodova ja sam imao duplo više. Malo je falilo da završim među pet hiljada u cijelom kolu a zahvaljujući tome napredovao sam skoro 600 hiljada mjesta i nakon dugo vremena nalazim se među milion. Tačnije, trenutno sam na 877.600. mjestu. 

Šta me je to spasilo u kolu gdje su odloženi mečevi Sitija i Totenhema i gdje Salah nije donio ništa ? Spasila me prije svega odbrana. Dupla odbrana Lidsa sa Strajkom i Dalasom s eisplatila pogotovo što je Dalas i asistirao i donio tri boda bonusa. Kresvel je takođe donio neočekivan CS kod Sautemptona a Mi je dao gol, donio CS i tri boda bonusa. Uz to, imao sam Bamforda sa dvije asistencije i Brunu sa jednom asistencijom.

Inicijalna ideja je bila da mi Kejn bude kapiten. Međutim, pošto nisu igrali, traka je prešla na zamjenika. Na taj segment se baš mora ovih dana obratiti pažnja. Ja nisam obratio pažnju u ovom kolu ali sam imao sreće da je Bruno zamjenik a ne na primjer Salah.

Od nekih zanimljivih stvair u kolu, izdvojio bih CS Arsenala nakon dugo vremena uz skretanje pažnje na Pabla Marija koji košta 4,4 miliona. Liverpul je napadački bio opet neefikasan ali djeluje da su defanzivno sve bolji i bolji. Filips je opcija još neko vrijeme uz naravno Roba i Trenta ali su iskreno preskupi za defanzivce pogotovo jer imate jeftinijih koji će donijeti bodove.

Čelsi opet nije dobio. Verner i dalje bez učinka ali bitno kod Čelsija jeste da su se vratili Džejms i Čilvel a Čilvel je i asistirao. Kod Vile opet El Gazi dao gol i sve više se nameće kao opcija za petog veznjaka.

NAJAVA 17. KOLA

MOJA EKIPA

Ja još nisam sredio ekipu. Neka ideja jeste da umjesto Malptija ubacim Pabla Marija i da imam sigurnih pet koji će igrati u odbrani. To je jedna opcija a druga da umjesto Součeka ubacim El Gazija. Svakako neću se zalijetati sa izmjenama jer je to suludo.

Kažem opet, neke stvari ću ispratiti i sutra i reagovati u zavisnosti od toga kakve budu poslednje informacije. Martinez je siguran na golu. Kod Junajteda ne očekujem da uradi mnogo ali bi mogao imati odbrana. Kresvel od Evertona isto teško može donijeti CS mada se nadam nekom čudu. Ako se odigra Barnli i Fulam, realno je da Mi uhvati novi CS. Mari (kojeg ću 99,9% ubaciti) protiv VBA ima i više nego realne šanse za CS. Četvrti defanzivac biće Dalas. Protiv Totenhema teško može donijeti CS ali je previše ofanzivan da ga ostavljam na klupi dok sa Strajkom mogu rizikovati.

Vezni red čine Bruno, Salah, KDB i Vord-Praus. Bruno protiv Vile igra i meni je jedna od opcija za kapitena. Vidjećemo da li će i definitivno to biti tako. Salah bi mogao biti efikasan jer Liverpulu će odgovarati Sautemptonova postavka ali nekako nemam nerava da sa kapitenom čekam do poslednje utakmice. Praus šta uradio protiv Liverpula, meni dobro. E sad, De Brujne jeste tu ali bi lako mogao biti moja druga izmjena. Razmišljam o tome da ubacim Medisona recimo a da pare kasnije iskoristim za 19. kolo i za Robertsona ili Trenta. No svakako, o ovom ću razmisliti tek.

U napadu su sigurno Kejn i Bamford. Igraju jedan protiv drugog i što se mene tiče neka bude 5-5 i neka rešetaju obojica. A na kraju krajeva mogli bi obojica i biti efikasni. Kejn mi je i druga opcija za kapitena.

Na klupi, koja je bitnija nego ikad, ostaće mi Souček, Bruster i Strajk. Realno sva trojica bi trebala igrati a saa je čak bitnije da vam što više igrača igra nego da ludujete sa transferima u želji da uzmete neke velike bodove.

IZBOR KAPITENA

Bruno je u jedinoj utakmici sa Vilom imao gol i asistenciju. Nekako djeluje da će Junajted sigurno dati gol a oni kad daju gol 90% će Bruno bar asistirati. Samim tim je odlična opcija za kapitena u ovom kolu. Teško je vaditi stats neku za Kejna s obzirom da mu je ovo prvi meč protiv Lidsa. Ista priča i za Sona.

Lesterovci su dobre opcije. I Vardi i Medison donose dosta bodova protiv Njukasla tako da o njima treba dobro razmisliti. No, vjerovatno top opcija za kapitena jeste Salah. Salah je u svakoj utakmici donio bodove protiv Sautemptona. Nakon dvije blijede partije biće sigurno gladan golova. E sad, lično ne volim imati kapitena na kraju kola ali svakako se dvoumim između njega i Brune.

NAPOMENE

-Od ovog kola kreće i kup pa ako ste se kvalifikovali u prošlom kolu za šta vam je trebalo 37 bodova, igrate kup. Moj protivnik dolazi sa Trinidada i Tobagoa i trenutno je van 2,8 miliona i ispucao je sve čipove. Ja svakako neću niti jedan koristiti pa sa te strane mogu biti miran. A i iskreno, bitniji mi je trenutno ukupan palsamn od kupa.

-Pablo Mari se nameće kao sjajna opcija. Arsenal ide Vest Bromu pa dočekuje Njukasl i Palas a Mari košta 4,4 miliona i djeluje da će igrati u narednom periodu. Znam da je Arsenal Arsenal ali mora i njih krenuti.

-MIčel je proglašen za igrača utakmice protiv Lestera. Ukoliko ga imate, možete se kockati i staviti ga protiv Šefilda jer je CS i više nego realan.

-Utakmica Totenhema i Fulama najvjerovatnije će se nadoknaditi u 26. kolu. 

-Sve je više CS u poslednje vrijeme u ligi tako da baš treba voditi računa o odbrani.

-Ako želite duplu odbranu Lidsa a da oba igrača budu ofanzivna, uz Dalas koji je bar moj pogodak sezone, Alioski je druga opcija. Ustalio se kod Bijelse a u poslednje vrijeme donosi bodove i u ofanzivi.

SPORT DC LIGA

I za kraj ove kalendarske godine, da se dotaknemo naše Sport DC lige.

U našoj ligi je velika borba. Prvi je Pero Starčević čiji tim ''RIBLJA ČORBA'' ima 1023 boda dok je drugi Aleksa Živković a njegov ''Pride of London'' ima samo tri boda manje. Treće mjesto drži Milorad Gnjatović sa 1011. Bodova. Ja sam trenutno 107. u ligi što mi je od starta sezone najviši plasman u ligi. Inače, naša liga broji 373 igrača.

Tabela naše lige

Što se tiče decembra, odigrano je poslednje kolo i vrijeme je da proglasimo pobjednika. Pobjednik mjeseca je Miloš Malić sa 434 boda dok je Aleksi Živkoviću mjesec izmakao za samo četiri boda. Ja sam u decembru bio 36.

Tabela lige za decembar

Uz pregled naše lige, zatvaramo Fantazi priču za kalendarsku 2020. godinu. Želimo vam puno zdravlja i sreće a i mnogo bodova na Fantaziju.