XS
SM
MD
LG

Kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta završili jednonedeljni odmor

 Sve drži pod kontrolom: trener-igrač Vojvodine Milan Kaćanski

Umesto da se pripremaju za poslednje kolo prvog dela prvoligaškog B karavana, gostovanje Kordunu u Kljajićevu, kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta su minule sedmice imali jednonedeljni odmor.

- Aktuelna sezona je, zbog epidemiološke situacija, puna nepredvidivosti. Pošto je odložena utakmica s Kordunom, odlučili smo da ekipi damo jednonedeljnu pauzu, čisto da se malo rasteretimo. Jer, kad sada krenemo neće biti prostora za odmor do juna meseca, veli trener-igrač Bačkogradištanaca Milan Kaćanski.

Da odmah pojasnimo. Nastavak prvenstvene trke zakazan je za polovinu januara i valja biti spreman za nove izazove. Istina, šuška se da će se na predstojećoj Izbornoj skupštini Kuglaškog saveza Srbije 28. decembra u Novom Sadu sve pomeriti za prvi februarski vikendi da će odložene utakmice prvog dela prvenstva morati da se odigraju do tog termina. Kako Gradištanci imaju dva odložena okršaja, protiv Hajduka iz Kule u okviru šestog i Korduna iz Kljajićeva devetog kola, to znači da će startovati u, gotovo, planiranom terminu.

- Kuljani imaju, čak, četiri odložena okršaja i čekamo njihov raspored da bismo znali kada ćemo „ukrstiti koplja“ sa njima. U svakom slučaju, odigraćemo dve zaostale utakmice i onda nas čeka još devet kola drugog dela prvenstva. Biće naporno, ali se nadamo da će moći da nam pomogne i iskusni Gavra Ćosić, koji zbog povrede minule jeseni uopšte nije nastupao, a to znači da će biti veće mogućnosti za rotacije i odmor pojedinaca u hodu, zaključuje Milan Kaćanski.

Podsetimo, Vojvodina iz Bačkog Gradišta je sa osam bodova iz sedam odigranih mečeva u sredini tabele prvoligaškog B karavana. Vodeći je Vihor iz Sombora sa 10 bodova iz šest utakmica, koliko ima i Kordun iz Kljajićeva iz sedam okršaja. Objektivno gledano, Voša bi iz dva zaostala meča trebala da uzme najmanje nova dva boda i to bi bio zadovoljavajući skor polusezone.

Dodajmo da je u toku mini prelazi rok za kuglaše, koji traje od 17. do 23. decembra, ali u bačkogradištanskoj Vojvodininisu zainteresovani za dovođenje novajlija, niti bilo ko želi da napusti klub.