XS
SM
MD
LG

Lejton zaustavio lidera, Bolton se i dalje muči

Foto: Leyton

Ovog vikenda odigrano je 17. kolo u engleskoj Ligi 2. Lider je doživio poraz a bilo je još interesatnih stvari.

Lider na tabeli, Njuport Kaunti, gostovao je kod ekipe Lejtona. Golom Proktora iz penala, gosti su poveli sa 1-0. Ipak, u nastavku susreta potpuni preokret. Prvo je Džonson pogodio za izjednačenje da bi Brofi donio pobjedu Lejtonu, kojom su došli do sedme pozicije koja vodi u plej of na kraju sezone.

Bolton je bio u seriji sjajnih rezultata a onda ih je u prošlom kolu deklasirao Port Vejl. U ovom kolu, upisali su novi poraz na gostovanju kod Volsola. Djl je dovio Bolton u vodstvo da bi Adebajo pogodio za 1-1. U drugom poluvremenu viđen je jedan pogodak a strijelac za pobjedu Volsola bio je Holden.

Drugoplasirani Čeltenam nije iskoristio kiks Njuporta i nije se mnogo približio jer su odigrali 0-0 kod Salforda. Posljednji tim na tabeli, ekipa Sautenda, došla je do prve domaće pobjede u sezoni. Savladali su sa 1-0 Skantorp a gol je dao Olajinka.

Eksiter je deklasirao ekipu Tranmera. Slavili su sa 5-0 uz tri gola Boumena, jedan Džeja a jedan Tejlora. Ubjedljiv je bio i Karlajl koji je sa 4-0 savladao ekipu Stivenejdža. Anderton, Kejoda, Alesandra i Rili su bili strijelci za domaće.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. Krauli je savladao Berou sa 4-2. Forest Grin bio je bolji od Kembridža sa 2-0. Oldem je sa 3-1 savladao Bredford, Morkamb Herogejta sa 1-0 dok su Port Vejl i Kolčester te Grimzbi i Mensfild odigrali 1-1.

Na tabeli vodi Njuport sa 36 bodova, Čeltenam ima 33 a Karlajl i Forest Grin po 32. Na dnu su Stivenejdž sa 13 i Sautend sa devet bodova.