XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Naisa ispustili plasman na završnicu Kupa Srbije

Malo nedostajalo za završnicu Kupa; foto: Vanja Keser

Porazom od Partizana rezultatom 12:10 nakon peteraca u četvrtfinalu, vaterpolisti Naisa iz Niša nisu uspeli da obezbede mesto u polufinalu Kupa Srbije. Nišlije su u finišu poslednje četvrtine imali prednost od 8:6 (1:2, 2:1, 3:2, 2:3), ali je Partizan uspeo da izjednači i potom slavi nakon peteraca.

Nakon izjednačenog meča posle četiri četvrtine (8:8), crno-beli su bili bolji u izvođenju peteraca, a pokazalo se to nakon prve serije kada je Barać pogodio, a šut Miloševića iz Naisa odbranio Bulajić.

U drugoj seriji golman domaćih Igor Lazić, koji je tokom celog meča pružio sjajnu partiju, odbranio je šut Timotijeviću, a za izjednačenje u petercima (1:1) pobrinuo se Uroš Vasić. U trećoj seriji sa obe strane su precizni bili Anadrin i Kovačević (2:2). Pogodio je Bućan za prednost Partizana od 3:2, dok je sa druge strane Tihomir Živić šutirao preko gola.

Odlučujući pogodak i pobedu Partizana doneo je Arsenije Mitrović (4:2 u petercima).

Poveo je Partizan na polovini prve četvrtine golom Alekse Nešića, a onda je pogotkom Arsenija Mitrovića vodio sa 2:0. Jedini gol u prvoj deonici za domaćina postigao je Marko Bolović.

U prvom minutu druge četvrtine Partizan je, nakon kontranapada, poveo sa 3:1 golom Andreja Baraća, a priliku da smanji zaostatak imao je Uroš Vasić čiji je šut iz peterca odbranio golman crno-belih Bulajić. Tu priliku nije propustio Bolović (2:3), a izjednačenje je doneo Nemanja Šilj (3:3).

Nišlije su početkom treće deonice iskoristili igrača više i golom Milutina Pošmuge poveli sa 4:3 što im je bilo prvo vođstvo na meču. Na 5:3 povisio je Uroš Vasić, a Partizan je iskoristio dva igrača više i golom Andreja Baraća smanjio zaostatak gostiju (5:4). Trećim golom na meču Bolović je doneo Naisu prednost od 6:4, a Nešić je smanjio zaostatak Partizana tri i po minuta pre kraja treće deonice.

Početkom četvrte deonice Partizan je izjednačio (6:6), ali je Nais golovima Senje Stjepanovića i Luke Beronje poveo sa 8:6 na polovini četvrtine. Imao je domaćin priliku da povede sa tri gola, ali nisu uspeli, pa su Barać i Skolfild doneli izjednačenje (8:8) što je donelo peterce.

Završnica Kupa Srbije trebalo bi da se igra 28. i 29. decembra.