XS
SM
MD
LG

Uskoro projekat novog strelišta i prostorija Sportskog saveza

Strelište u Trsteniku, poseta Milenka Sebića Opštini Trstenik

Pomoćnik predsednice Opštine Trstenik zadužen za oblast sporta i omladine Nenad Smiljković, izjavio nam je da će uskoro strelište u Trsteniku biti renovirano, zahvaljujući poseti Milenka Sebića, trofejnog državnog reprezentativca inače trsteničanina, koji je nedavno posetio Opštinu Trstenik.

Za vreme njegove posete dogovorena je saradnja na projektu za sledeću godinu koji će finansirati strani investitor. Strelište će biti sređeno komplet i formiraće se nov streljački klub koji će biti uključen u Streljački savez Srbije. U tom kontekstu biće izgrađena hala po svim Evropskim i svetskim standardima, za pripreme i takmičenja.

- Dobićemo i elektronske mete, stvorićemo dobre uslove da se mladi ljudi uspešno bave ovim sportom, rečeno nam je tokom razgovora sa Milenkom Sebićem. Da kažem i to da će naš Sportski savez uskoro dobiti nove i komfornije prostorije u samom centru grada. Postojeće prostorije su male i nema osnovnih uslova za rad, naši sportisti su zaslužili da imaju adekvatan radni prostor. Sportski savez isto tako planira da kupi novo vozilo do devet sedišta koje bi prevozilo takmičare manjih klubova na takmičenja, time bi se smanjili troškovi prevoza Sportskog saveza. Uprkos ovoj situaciji sa korona virusom naši sportisti i klubovi postigli su odlične rezultate. Mi ćemo im postepeno omogućavati da budu još bolji, trudićemo se da Sportski savez ima svoj sajt na kome će biti svih informacija iz oblasti sporta u trsteničkoj opštini, o radu klubova i organizacija, rekao nam je Nenad Smiljković.