XS
SM
MD
LG

Žreb 1/16 finala UEFA Lige Evrope 14. decembra

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak 10. decembra sa početkom od 21 čas igraju poslednji meč grupne faze UEFA Lige Evrope. Meč u Liberecu protiv domaćeg Slovana nema rezultatski značaj kada je u pitanju stanje na tabeli grupe "L" drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Puleni trenera Dejana Stankovića obezbedili su plasman u nokaut fazu sa druge pozicije i to mesto će zadržati bez obzira na rezultate preostalih mečeva u grupi.

Međutim, mora se naglasiti da predstojeći susret ipak neće imati samo revijalni karakter jer bi naša ekipa u slučaju trijumfa inkasirala dodatnih 570.000 evra, a u slučaju remija na račun naše ekipe bi "leglo" 190.000 evropskih novčanica. Uz to ne sme se zaboraviti i koeficijent, kako klupski, tako i nacionalni koji je zahvaljujući odličnim igrama crveno-belih u aktuelnoj sezoni znatno poboljšan.

Svi u klubu, a i svi navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem iščekuju da saznaju ime protivnika u prvoj rundi nokaut faze UEFA Lige Evrope. Crveno-beli neće biti na žrebu u grupi povlašćenih ekipa i za protivnika će dobiti jednu od preostalih prvoplasiranih ekipa grupne faze Lige Evrope, ne računajući Hofenhajm sa ekojim se ne mogu sastati u ovoj fazi takmičenja, ili jednu od četiri po koeficijentu uspešnijih trećeplasiranih ekipa grupne faze UEFA Lige šampiona. Žreb šesnaestine finala Lige Evrope obaviće se u ponedeljk 14. decembra, a mečevi su na programu 18. i 25. februara naredne godine.


Hoffenheim 4 : 1 Gent
Slovan Liberec 0 : 0 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hoffenheim 6 5 1 0 16
2 Crvena zvezda 6 3 2 1 11
3 Slovan Liberec 6 2 1 3 7
4 Gent 6 0 0 6 0