XS
SM
MD
LG

Najava druge runde FA kupa

Foto: DNA India

Pred nama je drugo kolo nastarijeg klupskog takmičenja na svijetu. Pred nama je druga runda FA kupa u kojoj ćemo imati neke zanimljive mečeve.

Runda kreće u petak kada od 20:55h ekipa Tranmer Roversa dočekuje ekipu Braklija. Tranmer je dvije lige iznad i klub koji ima i dužu tradiciju. Roversi su loše ušli u sezonu ali Kejt Hil polako slaže kockice i u poslednje vrijeme igraju jako dobro. Ekipa su koja imaju i četvrtfinale u FA kupu a poslednje četvrtfinale su igrali u sezoni 03/04, kada su ispali od Milvola. Brakli je šestoligaš trenutno i nikada nisu igrali u većem rangu od šeste lige. Što se FA kupa tiče, ovo im je treći put u istoriji da igraju drugu rundu, što im je najveći uspjeh. U ovom meču će biti iznenađenje sve osim sigurne pobjede Roversa. Meč možete gledati na Sport Klubu 7.

Njaveći broj mečeva igra se u subotu a program otvaraju od 13:30h Morkamb i Solihul. Morkamb je osnovan prije tačno 100 godina. Međutim, klub je bez prevelikih uspjeha. Oni su trenutno u četvrtom rangu i nikada nisu bili u višem rangu od četvrtog. Solihul Mursi su stari svega 13 godina jer su se 2007. godine spojili Solihul Borau i Mur Grin u jedan klub. Klub koji je star 13 godina igra trenutno u Konferenciji i to im je najveći uspjeh. Ovo bi mogao biti neizvjestan meč. Morkamb jeste rang iznad ali im neće biti lako. Meč možete gledati na Sport Klubu 9.

Od 16h ima nekoliko mečeva a opet će jedan meč biti u prenosu. Na SK 6 možete gledati duel Portsmuta i Kings Lina. Portsmut je tim sa dugom tradicijom i jedno od najzvučnijih imena u drugoj rundi. Tim Kenija Džeketa je u prošlosti i osvajao FA kup. Sjećamo se Portsmutove titule iz 2008. godine. Ove sezone Portsmut igra sa dosta oscilacija i zato nisu u vrhu Lige 1. Sa druge strane, Kings Lin je petoligaš i prvi put igraju sada petu ligu. Stari su svega deset godina ali su dogurali do pete lige a u FA Kupu im je ovo najveći uspjeh. Sve osim lagane pobjede Portsmuta, biće senzacija.

Od 16h ima nekoliko zanimljivih mečeva. Duel Čeltenama i Krua bi mogao biti kvalitetan i sa dosta golova. Plimut dočekuje Linkoln u duelu timova iz Lige 1. Biće zanimljiv duel i ldiera Lige 2, ekipe Njuporta i Salforda. Od 18:30h igra se jedan meč a Piterboro dočekuje niželigaša Čorlija i po svemu bi morali proći dalje.

U nedelju se igra nekoliko mečeva. Od 14:30h Bristol Rovers dočekuje Darlington a meč prenosi Sport Klub 10. Bristol Rovers je trenutno trećeligaš ali su mijenjali trenera i nisu u dobrom ritmu. Tri putu FA kupu igrali četvrtfinale a najviši rang u kojem su igrali bio je drugi rang. Darlington je klub koji je trenutno šestoligaš a najviše su došli do trećeg ranga. Igrali su jednom četvrtfinale Liga kupa a dva puta su igrali osminu finala FA kupa. Ovo bi potencijalno mogao biti efikasan meč ali bi Roversi morali slaviti.

U terminu od 14:30h imamo još nekoliko zanimljivih mečeva. Donkaster Roversi gostuju kod Karlajla u jednom od najzanimljivijih duela u nedelju. Stivenejdž će dočekati lidera Lige 1, ekipu Hal Sitija. Mensfild sa Najdželom Klofom dočekuje Dagenham i tražiće pobjedu kojom mogu popraviti lošu sezonu.

Od 15:45 imaćete priliku gledati duel niželigaša na Sport Klubu 6 a Marin dočekuje Havant. Marin je klub iz sedme lige koji je poznat po tome što je imao najdugovječnijeg menadžera u Engleskoj. Roli Hauvard vodio je klub od 1972. do 2005. godine te je vodio 1975 mečeva. Najbolji rezultat im je treća runda FA kupa u sezoni 92/93. Havant je šestoligaš koji je igrao četvrtu rundu u sezoni 07/08. Ovaj meč će biti zaista zanimljiv. Oba tima će dati sve od sebe da prođu u treću rundu. Samo zamislite kakav bi im doživljaj bio da igraju protiv Liverpula, Sitija ili Junajteda.

Poslednji meč ove runde, igraju u ponedeljak Konvi i Boreham Vud. Meč je na programu od 20:45h a prenosiće ga Sport Klub. Konvi je trenutno osmoligaš. Klub je vječiti niželigaš a imaju jedan sjajan rezultat u FA kupu kada su u sezoni 01/02 igrali treću rundu. Boreham Vud je trenutno u Konferenciji i najbolji rezultat im je četvrto mjesto u pomenutom petom rangu. Te 2017/18 igrali su plej of za ulazak u profesionalni fudbal ali nisu ušli. U FA kupu su četiri puta igrali drugu rundu a sada vrebaju istorijski rezultat. Favoriti su i trebali bi opravdati ulogu favorita.

Sigurno će biti dosta zanimljivo tokom vikenda. Biće dosta uzbuđenja a sigurno i iznenađenja. Svakako, topla preporuka da ispratite dešavanja u FA kupu.