XS
SM
MD
LG

Na startu 15 drugoligaša

U takmičenju Druge lige učestvovaće 15 ekipa. U grupi Jug igraće: Paraćin, Rasina, GVPK Leskovac, Goč, Tomako Internacional i Radnički (KG). U grupi Sever su: Senta, Valis, Valis 93, Novi Beograd, Polet, Mladost, Jezero i Voždovački.

Debitanti su: Polet iz Sombora, kragujevački Radnički, Novi Beograd, Valis 93 iz Valjeva i Tomako Internaciional iz Trstenika
Početak je 7. jula. Igra se subotom i nedeljom, ukupno 14 kola. Završetak je 12. avgsta. Posle toga se igra plej- of u kojem razigravaju prvaci grupa sa drugoplasiranim sastavima.
- U želji da takmičenje bide što atraktivnije dozvolili smo klubovima da angažuju igrače iz klubova koji nisu drugoligaši. Broj je neograničen ali je završni rok za prijavu 5. juli. Takođe je moguće angažovati i dvojicu igrača iz inostranstva po pravilima LEN i FINA - kaže koordinator za domaći program Dejan Perišić.
Sa predstavnicima drugoligaša razgovarao je i generalni sekretar Marko stefanović. Ponudio je pomoć saveza u razvoju vaterpola u lokalu i u kontaktima sa organima vlasti u svakom gradu. U ime saveza još su prisustvovali predstavnici takmičarske, disciplinske i sudijske komisije Dragan Arsović, Milan Marjanović i Nikola NJegovan.