XS
SM
MD
LG

Olimpizam: U subotu 9. juna „Olimpijski dan“ u Košutnjaku

Olimpijski komitet Srbije i „Mek Donalds“ organizovaće u subotu 9. juna na trim stazi u Košutnjaku 18. „Olimpijski dan“ kojim će se obeležiti i rođendan Međunarodonog olimpijskog komiteta (MOK) 23. jun.

- Svi koji dođu u Košutnjak u subotu, biće pobednici - istakla je u pozdravnoj reči Marina Trnavčanin predstavnik „Mek Donaldsa“.- Naša kompanija je uvek nastojala da podržava prave, olimpijske vrednosti i nadamo se da će i odziv biti dobar...

Brojne predstavnike medija pozdravio je i Tomaž Rogač direktor kompanije „Mek Donalds Srbija“ naglasivši da je saradnja OKS i „Mek Donaldsa“ veoma važna a da podrška „Olimpijskom danu“ predstava i poziv građanima da se što više bave fizičkim aktivnostima u prirodi i to, što češće, u porodičnom okruženju.

- Jedna od najpopularnijih trka „Olimpijskog dana“ je „Porodična trka“ i očekujemo da ove godine padne i rekord u broju učesnika – rekao je predsednik OKS proslavljeni košarkaš Vlade Divac.- Obezbeđene su i prigodne nagrade tako da ima mnogo motiva, a najvažniji je svakako da se provede lepo pre podne u prirodi, da se u subotu dođe na trim stazu u Košutnjaku.

Beograđane je u Košutnjak pozvao i promoter ovogodišnjeg „Olimpijskog dana“ vaterpolo olimpijac Vanja Udovičić istakavši da je dolazak na ovu manifestaciju ujedno i podrška svim srpkim olimpijcima za London.

- Okupljanje je i 11,30 časova, a program „Olimpijskog dana“ počećemo trkom mališana na 200 metara i trkom za najmlađe do 8 do 12 godina na 400 metara. Posle ove dve trke startovaće „Porodična trka“ i za nju su naši sponzori, članovi olimpijskog pula „Zajedno za London“ Telenor i Merkator obezbedili sjajne nagrade. Najstarija i najmlađa porodica u ukupnom zbiru godina, dobiće portabl računare i pripejd kartice Telenora a najbrojnija porodica vaučer od 10.000 dinara za kupovinu u Merkatoru – rekao je Damir Štajner izbršni menadžer OKS.- Posle porodične trke dolaze na red rekreativci na stazi od 3.600 metara a program se završava štafetnom trkom. Starovaće i štafeta OKS u sastavu predsednik Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki, olimpijke u streljaštvu Ivana Maksimović i Andrea Arsović, takmičarka u tekvondou Dragana Gladović i kajakaš Aleksandar Aleksić.

Kompanija „Mek Donalds“ obezbedila je za sve učesnike i majice „Olimpijskog dana“.

Na kraju konferencije za medije Vlade Divac je izrazio saučešće porodici i Veslačkom savezu Srbije povodom iznenadne smrti veslača Nemanje Nešića reprezentativca Smedereva.

„Olimpijski dan“ 23. jun ustanovljen je 1948. u znak sećanja na 23. jun 1894. kada je na Sorboni u Parizu osnovan Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Od 1987. obeležava se i manifestacijom „Olimpijski dan trčanja“ u i prvoj je učestvovalo 47 nacionalnih olimpijskih komiteta. Prošle godine „Olimpijski dan trčanja“ organizovalo je 200 nacionalnih olimpijskih komiteta. „Mek Donalds“ je od 2003. svetski partner MOK u obeležavanju „Olimpijskog dana“.