XS
SM
MD
LG

Hrabra Igokea pala u Limožu

Foto: Igokea

Košarkaši Igokee porazom su otvorili grupnu fazu Lige šampiona. Igokea je poražena u Limožu sa 80-75.

Limož je bolje otvorio meč. Butsile je pravio Igokei velike probleme pa je zahvaljujući njemu Limož imao pet poena prednosti. Ipak, nakon tajmauta Dragana Bajića, Igokea je zaigrala bolje te su dobili prvi period 20-19. Serijom 7-0, Limož dolazi do preokreta. Ipak, Igokea je imala odgovor i uzvratila sa 10-0. Do kraja prvog poluvremena vođena je velika borba a poenima Klemonsa pod faulom, Igokea je na odmor otišla sa vodstvom 41-38.

Limož je bolje ušao u drugo poluvrijeme te su poveli 45-43. Međutim, Igoku u dobar ritam uvode Talić i Ilić. Imala je Igokea i sedam poena prednosti ali se u poslednji period ušlo sa rezultatom 61-61. Do kraja susreta vodila se velika bitka. Vodila je Igokea 73-72 ali je Butsile sa četiri svoja poena donio preokret domaćima. Imala je Igokea napad, imala i ofanzivne skokove ali Klemons je promašio dvije trojke a Voler jednu i to je bio kraj za Igokeu.

Butsile je predvodio Limož sa 25 poena i osam skokova dok je Skrab dodao 17 poena i 11 asistencija. Igokeu je predvodio Klemons sa 17 poena i šest asistencija. Treba reći da je Igokea igrala u ovom susretu bez Karmajkla koji radi povrede nije ni doputovao u Francusku.

Naredni meč u Ligi šampiona, Igokea igra protiv Turk Telekoma u Laktašima.