XS
SM
MD
LG

Batkovići pobednici Seoskih igara u Vrnjačkoj Banji

Seoske igre u Vrnjačkoj Banji

Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije i Zavoda za sport i medicinu Republike Srbije, u Vrnjačkoj Bnaji su održane druge po redu finalne Seoske igre Sportskog Saveza Srbije.

Održane su u saradnji sa Opštinom Vrnjačka Banja i njenim Sportskim centrom u hali "Vlade Divac". Ova manifestacija počela je intoniranjem himne "Bože pravde" u izvođenju KUD "Zlatni vez" iz Vrnjačke Banje. Za razliku od prošle godine kada se takmičilo samo 5 ekipa, ove godine ih je bilo 10 iz Sombora, Uba, Kraljeva, Valjeva, Petrovca na Mlavi, Velike Plane, Zaječara, Majdanpeka, Vranja i Priboja.

Zbog daljeg prisustva korona virusa prema preporukama Štaba ispoštovane su sve propisane mere zaštite. Takmičenje se odvijalo bez publike, učesnicima je merena telesna temperatura, održavana je distanca, obavljena je dezinfekcija ruku i sportskih rekvizita. Takmičari su se nadmetali u fudbalu, odbojci, šahu, narodnom rvanju, u skoku u dalj iz mesta, bacanju kamena s ramena, u nadvačenju konopca, štapa, prelazak preko poligona i obaranje ruku.

Prvo mesto na ovom takmičenju osvojila je ekipa sela Batkovići u Opštini Priboj, prelazni pehar uručio im je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije. Ova dvodnevna sportska manifestacija ostvarila je svoj cilj, odnosno održavanje tradicije, dobrog druženja i rekreacije. Pobedničko selo je osim pehara, medalja i poklona dobilo i izgradnju sportskog terena. Nagradu za drugo mesto ekipi sela Kamenova kod Priboja uručio je Goran Marjanović generalni sekretar Sportskog saveza Srbije. Treće mesto osvojila je ekipa Brankovine kod Valjeva, kojoj je pehare, medalje i nagrade Sportskog saveza Srbije uručio Dušan Radović predsednik Sportskog Saveza Vrnjačka Banja. Na kraju takmičenja su se svi učesnici fotografisali za uspomenu.