XS
SM
MD
LG

Teamwork Trophy - sport i humanost

U Kraljevu su odigrane prve utakmice razvojnog kadetskog takmičenja u američkom i fleg fudbalu pod nazivom Teamwork Trophy. Nakon sportskih nadmetanja oba kluba su zajedno učestvovala u dobrotvornoj akciji, pokazavši da je američki fudbal viteški sport i van terena.

Mladenovac Forestanders je savladao domaće Kraljevo Royal Crowns u tekl utakmici, dok su Krune slavile pobedu u fleg fudbal duelu.

Odigrana je tekl utakmica u verziji 9n9, u kojoj je izdominirala ekipa "Šumadinaca". Kraljevački dečaci su na samom početku uspeli da povedu sa 6:0, ali već na poluvremenu tim iz Mladenovca je preokrenuo rezultat i na odmor se otišlo sa prednošću gostiju od 7:6. Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo gostima, koji su fizički izdominirali nad Krunama, te se utakmica završila rezultatom 26:6. Zanimljivo je da su obe ekipe napad bazirale pre svega na trčanjima i da su obe ekipe do kraja odlučno i borbeno igrale, bez obzira koliko vode, odnosno kojim rezultatom gube.

Nakon youth tekl utakmice, odigrana je fleg fudbal utakmica gde su nastupili nešto mlađi članovi oba kluba. U ovom duelu Krune su napravile razliku od 14:0 na poluvremenu. Do kraja meča mladenovčani su uspeli da postignu jedan tačdaun, ali to je bilo sve od njih, jer su kraljevčani odneli pobedu rezultatom od 32:6.

Obe utakmice su odigrane bez publike, uz sve mere predostrožnosti i zaštite zdravlja, zbog situacije sa Covid19.

Predveče oba tima su nastavila druženje van terena, kao volonteri u dobrotvornoj akciji popravke žičane ograde kraljevačkog vrtića "Mladost". Kraljevski klub je obezbedio materijal i sredstva za popravku, a igrači oba kluba su zajednički popravili ogradu, ali i očistili dvorište vrtića. Time su mladi američki fudbaleri učinili da dvorište vrtića bude bezbedno i čisto za decu. Vaspitači su mlade sportiste poslužili osveženjem i zahvalili im se u ime mališana i ispred ove vaspitne ustanove.

Teamwork Trophy je nov, razvojni program takmičenja u američkom fudbalu i fleg fudbalu, koji ujedno osim sportske gradi i opštu etiku dece i mladih kroz dobrotvoran i humanitaran rad, filantropiju, volonterizam i društvenu odgovornost, oslanjajući se najbolje tradicije gde s dobar Football & Charity program nerazdvojni deo svakog uspešnog tima. Kraljevo Royal Crowns i Mladenovac Forestlanders su današnjim utakmicama pokrenuli pilot takmičenje, koje će se ubrzo ustanoviti kao nova i uspešna sportska i društvena vrednost u Srbiji i regionu. Naredni sportski revanš dueli, a i nova društveno odgovorna akcija očekuje narednog meseca ova dva tima u Mladenovcu.

 


Royal Crowns 0 : 14 Bears
Bedemi 14 : 38 Golden Bears
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Bears 3 3 0 1.000
2 Golden Bears 3 2 1 0.667
3 Royal Crowns 3 1 2 0.333
4 Bedemi 3 0 3 0.000