XS
SM
MD
LG

Steelseries predstavio Arctis 9 slušalice

Steelseries je sa svojom serijom Arctis slušalica napravio veliki uspeh pre svega zahvaljujući odličnim performansama ali i velikoj udobnosti svih modela. Sada je predstavio Arctis 9 – bežične slušalice koje rade i preko bežičnog prijemnika ali i preko Bluetooth konekcije pa tako podržavaju i PC i PS4 konzole.

Kada pogledamo vizuelno Arctis 9 slušalice u potpunosti slede dizajn koji je uspostavljen sa Arctis serijom, a posebno su slične baš bežičnom Arctis 7 modelu koji nas je prosto oduševio još na testu pre par godina. Tu su neverovatno udobni jastučići od tkanine i memorijske pene, kao i odličan headband sa kombinacijom trake od skijaških naočara koji je i udoban i čvrsto drži slušalice na glavi.

Međutim glavni pomak je ovde napravljen u tehnologiji – za komunikaciju sa PC računarom koristi 2.4GHz prijemnik koji omogućava audio u potpunosti bez kašnjenja ali ga čak istovremeno možete priključiti i na Bluetooth. Tako ako vam na primer u toku igre zazvoni mobilni telefon koji je uparen sa Arctis 9 se možete javiti bez potrebe da prekidate igru! Bluetooth konekcija mu omogućava i kompatibilnost sa PS4 konzolama, a Steelseries navodi da će Arctis 9 biti kompatibilan i sa predstojećim Playstation 5. Trajanje baterije od više od 20 sati je takođe jedan vrlo impozantan rezultat, a uređaj možete koristiti i dok se puni preko kabla. Na PC računarima je tu i DTSHeadphone:Xv2.0 surround zvuk koji vam daje odlično pozicioniranje u prostoru. Mikrofon koristi SteelSeries ClearCast tehnologiju kako bi vam glas zvučao prirodnije što je potvrđeno i kroz Discord sertifikaciju. Konačno na samim slušalicama se nalazi i ChatMix kontrola kojom možete uticati na to koliko jako ćete čuti saigrače a koliko efekte iz igre kako biste najbolje vladali situacijom u datom trenutku.

Arctis 9 se uskoro očekuje u prodaji po ceni od oko 200 evra.