XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava prvog kola

Moja ekipa za prvo kolo

Sutra nam se vraća Premijer liga. Samim tim, vrijeme je i za nove Fantazi avanture a krećemo od najave prvog kola.

MOJA EKIPA

Razmišljao sam šta i kako za prvo kolo a na kraju sam prevagnuo šta ću uraditi. Odlučio sam se za neke stvari, napravio okvirno plan kako ću dalje praviti izmjene i nadam se najboljem.

ODBRANA

Na golu mi je Ramsdejl. Protiv Vulvsa može donijeti CS  a nadam se da će bar odbrana biti. Meni bi idealno bilo da bude 0-0 jer imam i Vinagrea. Vinagrea neki vadi jer je Vulverhempton doveo Fernanda ali on je bio bekap u Lionu. E sad ako ovde bude prva opcija, onda neka nadrljam slobodno. Prosto se isplati rizikovati sa igračem od 4,5.

U odbrani mi je Van Dajk. Ne bih ga stavio što ga želim nego više kao odbrana od onih koji će imati odbranu Liverpula. Ne bih se iznenadio da Lids da gol a ako budu sačuvali mrežu, neću previše izgubiti jer nemam Arnolda. Sujunčua sam stavio jer realno Lester može u prva dva kola uzeti CS. Njihov napad se ne isplati forsirati a odbranu treba probati. Dok je Medison van terena, ni Vardija ne planiram staviti. Pored njih, tu je još Bednarek ali to nije sigurna opcija. Pošto je svakako opcija na jedno kolo, još razmišljam o nekim opcijama (Mičel iz Kristal Palasa).

SREDINA

Meni je sredina odlična ali će se tek kasnije to osjetiti. Obamejang i Salah su tu i nema tu šta mnogo da se priča šta kako i zašto. De Brujnea sam ostavio na klupi. Nemaju prvo kolo a ja neću da pucam transfere bez neke potrebe. Treći koji će mi igrati u vezi jeste Souček. Bio je u nekakvom karantinu ali valjda će igrati. Ako eventualno pročitam da neće igrati, izbaciću ga.

NAPAD

Na kraju sam se odlučio za Vernera i Kaluma Vilsona. Verner mi je bio siguran jer prosto očekujem da će imati 20ak golova u sezoni i razmišljam dugoročno kada je on u pitanju. Promjenu sam uradio sa drugim napadačom. Mislio sam ići sa Antonijom. Međutim, on bi mi bio opcija za jedno kolo. Mislio sam Mitrovića ubaciti nakon prvog kola ali sam promijenio odluku. Povjerenje sam ukazao novom pojačanju Njukasla, Kalumu Vilsonu jer bi dugoročno mogao biti sjajan. A tradicionalno je dobar protiv Vest Hema.

Koliko je takvo da od svoje ekipe ne očekujem eksploziju ali ako prebacim 60 bodova, biću i više nego zadovoljan.

IZBOR KAPITENA

Najvažnije je uvijek pogoditi kapitena a pogotovo u ovakvom kolu. Ja nisam imao apsolutno nikakvu dilemu ko će mi biti kapiten. Bez razmišljanja sam dao traku Obamejangu. Prosto, ne vidim načina da Arsenal ne da bar dva gola Fulamu a tom logikom je realno da će i on uraditi nešto. Opet, Salah jeste opcija ali prije će Arsenal dati dosta golova, pa i sam Auba, Fulamu nego Liverpul i Salah Lidsu.

E sad, imate još opcija. Neki pišu o Verneru mada njemu je ovo prvi meč u Engleskoj pa je pitanje da li je pametno odmah dati mu traku. Son i Kejn su vam opcije ako imate neopisivu želju za nerviranjem i trošenjem živaca. Okej je da ih imate ali ne kao kapitene jer je Totenhem sumoran. Vardi slična priča tako da ne bih ni njega preporučio. Prije bih probao rizikovati sa Kalumom Vilsonom jer ima dobar skor sa Vest Hemom a opet ''Čekićari'' trenutno ne djeluju dobro.

PREPORUČENI IGRAČI

-Za ovo kolo preporučio bih Mičela. Igraće jer je Van Anholt povrijeđen a realno mogu navući CS protiv Sautemptona. Uz to, košta samo 4 miliona.

-Druga preporuka jeste Saka. Košta 5,5 miliona a djeluje da će igrati budući da Vilijan još nije na 100%. Najviše je asistencija imao u Arsenalu prošle sezone pa je možda i dugoročno dobar.

-Treća opcija za ovo kolo jeste Tomas. Košta 4,5 miliona, realan im je CS protiv Vest Broma a uz to nema alternative. E sad, jedino ako Rodžers stavi Kastanju lijevo a Džastina desno mada ne vjerujem da će to uraditi.

I za kraj, ostavljam vam kod za našu ligu u kojoj je oko 220 igrača trenutno  7kiiex.