XS
SM
MD
LG

Uroš Aćimović, najmlađi prvotimac zonaša iz Donjeg Tovarnika

Uroš Aćimović, na putu ka Camp nou

Jedan od novajlija u Slobodi, zonašu Donjeg Tovarnika, u odnosu na prethodnu sezonu, je i mladi Uroš Aćimović, trenutno učenik završnog razreda Srednje turističke škole na Novom Beogradu. Sjajne igre u prijatelljskim utakmicama, nastavile su se i u prvih pet kola u Vojvođanskoj ligi – Jug, te Uroš sve više postaje tema razgovora u fudbalskoj javnosti.

- Najmlađi sam u ekipi – kaže Uroš Aćimović – Sredina me je odlično prihvatila. Zahvalan sam treneroma Draganu Cvetiću i Darku Ašćeriću na ukazanom poverenju. Dao sam prilično golova, a bilo je i asistencija. Pamtiću „prvenac“ , u meču protiv Mladosti u Bačkom Jarku. Nadam se da ću nastaviti da pružam dobre partije. Inače, Sloboda je fino ukomponovana, na terenu velika borbenost i požrtvovanost. Sve to prate dobri uslovi za rad. Sve nam to daje diodatnu motivaciju da radimo boljre i da dokažemo da nismo slučajno na mestu, koje trenutno zauzimamo.

Iako je vrlo mlad, iza Uroša Aćimovića je „zavodna karijera“.

- Počeo sam u školi fudbala „Perspektiva“, kod trenera Željka Čankovića – vraća film Aćimović – Posle pet godina, skautiran sam od strane vrhinskog stručnjaka Tome Miličevića, koji je insistirao da pređem u Crvenu zveudu. To se i dogodilo i slede tri , prelepe, godine. Potom sledi poziov „sa brda“, odn. iz Čukaričkog. U novom klubu prolazim kompletnu omladinsku školu. Konačno, sledeća stanica mi je Donji Tovarnik. Trener Dragan Cvetić ukazao mi je poverenje, koje ja pokušavam da opravdan u konkurenciji mnogo starijih fudbalera na terenu.

Kao i svaki mladi fudbaler, Uroš Aćimovim „sanja svoje snove“,

- Sebe za par gopdina vidim u Engleskoj ili u Španiji – ned krije Uroš – Znam da su očekivanja i ambicije veliki, ali, zar to nije put ka uspehu. Dok ne pređem na Camp nou, ostajre mi da vredno radim.