XS
SM
MD
LG

Željo četiri od četiri

Sloboda - Željezeničar

Fudbaleri Željezničara su u četvrtom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine zabilježili četvrti trijumf, a izabranici Amara Osima su slavili na Tušnju protiv tuzlanske Slobode rezultatom 2:0 i tako zadržali stopostotan učinak na startu šampionata.

Prva je na utakmici zaprijetila Sloboda i to u šestoj minuti susreta, ali je pokušaj Saše Maksimovića zaustavio iskusni Irfan Fejzić da bi dvije minute kasnije Željezničar poveo. Majstorsku asistenciju Semira Štilića u gol je pretvorio hrvatski napadač Ivan Lendrić. Plavi tu nisu stali već su u desetoj minuti susreta imali novu odličnu šansu.

Veselinović se sa lakoćom oslobodio Beganovića, pronašao Lendrića koji je pokušao uposliti Hajdarevića, a Maksimović dobro reagovao i izbacio loptu u korner. Maksimović je spasio čist gol Hajdarevića, ali je zamalo savladao Golubovića. Nakon toga je Sloboda stabilizovala svoje redove, te je uslijedila serija od nekoliko uzastopnih kornera, no mreža Fejzića je ostala netaknuta.

U 22. minuti susreta Fedor Predragović je katastrofalno šutirao da bi šest minuta kasnije bilo izuzetno opasno pred golom gostiju. Tomašević je poslao loptu za Maksimovića koji je došao do lopte prije Fejzića, ali je šutirao pored gola. Igrala se 35. minuta susreta kada su Plavi mogli udvostručiti vodstvo, no udarac Veselinovića poslije dodavanja Šehića je otišao preko gola.

Željezničar je do kraja prvog dijela imao dvije dobre prilike, ali je pokušaj Semira Štilića iz 40. minute susreta izblokiran da bi u posljednjem napadu u prvom poluvremenu Mehmed Alispahić pogodio vanjski dio mreže, pa se na pauzu između dva poluvremena otišlo sa prednosti trenutnog lidera na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Plavi su u 52. minuti imali prvu šansu u drugom dijelu preko Semira Štilića, no njegov udarac iz slobodnjaka je otišao preko gola da bi devet minuta kasnije bilo izuzetno opasno ispred gola Željezničara. Tomašević je sjajno probio i ubacio u peterac, a Ristić je promašio loptu koja je na kraju završila u korneru. U 63. minuti susreta novo uzbuđenje pred golom Plavih, ali pokušaj Mujagića odlazi visoko preko gola Fejzića.

Damir Sadiković je u 66. minuti šutirao pored gola, a dvije minute kasnije Miletićev udarac glavom je imao isti učinak. Plavi su udvostručili prednost u 73. minuti susreta i to preko Mujezinovića, a asistent je bio ponovo Semir Štilić. Tri minute kasnije pokušao je i Subašić, ali je golman Slobode dobro reagovao što je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici, te je Željezničar slavio novu pobjedu.

Sloboda - Željezničar 0:2 (0:1)

Stadion: Tušanj. Sudija: Topalović Sabrija (Zenica). Žuti kartoni: Stevanović (Željezničar), Crnogorac (Sloboda). Strijelci: 0:1 - Lendrić (8), 0:2 - Mujezinović (73).

Sloboda: Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović, Husejinović (77. Omerović), Herić (46. Kadrić), Tomašević, Husić (46. Ristić), Predragović (89. Kurtalić), Mujkić, Maksimović, Mujagić (77. Žerić). Trener: Gradimir Crnogorac.

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić, Hajdarević (58. Subašić), Alispahić, Sadiković, Štilić (80. Bekrić), Veselinović (58. Mujezinović), Lendrić (89. Hajrić). Trener: Amar Osim.


Mladost 2 : 5 Tuzla City
Olimpik 1 : 3 Sarajevo
Velež 2 : 0 Krupa
Radnik 1 : 1 Široki Brijeg
Borac 1 : 0 Zrinjski
Sloboda 0 : 2 Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 4 4 0 0 12
2 Sarajevo 4 3 1 0 10
3 Borac 4 3 0 1 9
4 Široki Brijeg 4 2 2 0 8
5 Velež 4 2 1 1 7
6 Tuzla City 4 2 0 2 6
7 Sloboda 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 4 1 1 2 4
9 Radnik 4 0 3 1 3
10 Krupa 4 1 0 3 3
11 Mladost 4 0 1 3 1
12 Olimpik 4 0 0 4 0