XS
SM
MD
LG

Sevilja i Bajer nastavljaju dalje

Foto: uefa.com

Fudbaleri  Sevilje i Bajer Leverkuzena plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pobjedama nad Romom i Glazgov Rendžersom.

Ekipe Sevilje i Rome su svoje jedini meč odigrali u Duisburgu i tim iz Španije je dominirao tokom cijele utakmice. Okampos i Kounde su imali dvije velike šanse na početku, ali su ih golman Rome i prečka spriječili da dovedu Sevilju u vođstvo. Ipak u 22. minutu Regilon matira Lopeza za vođstvo španskog sastava od 1:0, a Nesiri je minut prije odlaska na odmor povećao na 2:0. U nastavku šanse za Italijane propustili su Mihtarijan i Džeko, a Koundeu je ponište gol zbog ofsajda za 3:0. Za kraj je Banega izveo slobodan udarac i pogodio prečku, da bi tačku na užasnu utakmicu svoje ekipe stavio Manćini dobijanjem crvenog kartona zbog udaranja protivnika.  Španci će u narednoj fazi igrati sa boljim iz duela Olimpijakos  - Vulverhempton (prvi meč 1:1).

U drugom duelu Bajer iz Leverkuzena je dočekao Glazgov Rendžers, nakon što je u prvom meču slavio sa 3:1. Haverc je propustio dvije šanse na startu, a gol kojim su domaći potvrdili prolaz dalje postigao je Diabi u 51. minutu. Do kraja nije bilo značajnih šansi i „farmaceuti“ će u narednom kolu igrati protiv Intera.

Od 21 sat sastaju se Bazel i Ajntraht Frankfurt (prvi meč 3:0) i Vulverhempton – Olimpijakos (prvi meč 1:1).