XS
SM
MD
LG

Trijumf Jugoslava Davidovića

Pobednik turnira Jugoslav Davidović (levo) i drugoplasirani Mirko Mrkšić

Drugi u ovogodišnjem nizu bečejskih turnira teniskih rekreativaca pripao je Jugoslavu Davidoviću, koji je u finalu  rezultatom 9:5 savladao Mirka Mrkšića. Podsetimo, ovogodišnji „prvenac“ pripao je Ivanu Petrušiću.

- Aktuelni turnir okupio je 16 takmičara. Zadovoljni smoodzivom iprikazanim tenisom. Do kraja sezone planiramo da održimo još tri turnira, rekao nam je u ime organizatora sportskog centra Siniša Miljević. Dodao bih da imamo saradnju sa Savezom sportova opštine Bečej, koji obezbeđuju pehare i medalje za finaliste, a mi poklanjamo besplatnu mesečne karte za korišćenje bazena.

Pored igre na šljakastom terenu po izuzetno visokoj temperaturi, turnir igran u subotu je karakterisalo i druženje tenisera i obožavalaca belog sporta uz gastronomski specijalitet iz kotlića i osvežavajuća pića.

- Na prvom turniru nisam učestvovao zbog zauzetosti  obavezama u Ekonomsko-trgovinskoj školi gde sam profesor, a verujem da ću u narednim turnirima pokušati da odbranim sada osvojeni trofej. I lane sam osvojio dva turnira ovakvog formata u Bečeju, a već dve godine zaredom sam pobednik Velikogospojinskog turnira u susednom Novom Bečeju. Ovaj i naredni turnir u Bečeju trebalibi da mi posluže za uigravanje pred novi izlazak na teren s druge strane Tise i pokušaj da zabeležim pobednički het-trik, rekao nam je Jugoslav Davidović posle prvog ovogodišnjeg trijumfa na bečejskom turniru.

Stiče se utisak da je pobednik turnira u polufinalu imao najteži ispit, gde je rezultatom 9:6 savladao Borisa Slijepčevića. U drugom polufinalu Mirko Mrkšić je rezultatom 9:2 savladao Nenada Tucakova.