XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević 39, Kasa 53. u vremenu pobednika na „Predsedničkoj trci“ u Turskoj

Ivan Stević, olimpijski kandidat Partizana u majci turske profi ekipe „Salkano tim“ zauzeo je 39. mesto u sprintu grupe od 127 biciklista na cilju sedme etape „Predsedničke trke“ u Turskoj u visokoj 2.HC kategoriji, dok je Subotičanin Gabor Kasa, izdanak biciklističke škole Sprataka, takođe u „Salkano timu“ osvojio 53. mesto.

Iljo Keise (Belgija,Omega Farmakom Step) je trijumfovao prešavši stazu od Kušadasija do Izmira od 123,8 km za 2:52,38 časova. Marsel Kitel (Nemačka, Argos Šimano) je stigao drugi, a veliki italijanski sprinter Alesando Petaki (Lampre) treći! U vremenu pobednika na 26. mestu liniju cilja prošao je lider Ivajlo Gabrovski (Bugarska, Konja) i etapu pre kraja čuva majicu „mediteransko plave boje“.

Nije došlo do promene u ukupnom plasmanu. Ivajlo Gabrovski je i dalje vodeći sa 26:15,35 časova. Ima 1,33 minuta bolje vreme od Aleksandra Djačenka (Kazahstan, Astana) i 1,44 minuta prednosti u odnosu na Daniala Andonova Petrova (Bugarska, Kaha rural). Kasa je i popravio plasman, bio je 29. sada je 27. sa 8,07 minuta zaostatka, dok je Stević „skočio“ za tri mesta i sa 74. pozicije došao na 71. sa 31,11 minuta slabijim vremenom od Gabrovskog. U karavanu je 167 biciklista.

Kazahstanska Astana vodi u konkurenciji 25 ekipa, Salkano tim je popravio poziciju i sa devetog mesta došao na osmo.

Završetak trke je u nedelju, 29. aprila osmom etapom simbolično nazavnom „Azija – Evropa“ u Istanbulu.