XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Miloš Borisavljević pobedio u prvoj etpi trke „Olimpijske nade“ u Beogradu

Juniorski reprezentativac kraljevačkog Metalca Miloš Borisavljević pobedio je u prvoj etapi juniorske i kadetske 41. trke “Olimpijske nade“ za „Trofej Beograda“ i „Trofej Čukarice“ voženoj na stazi od 99,3 km od Surčina do Rajca i obukao žutu majicu Pošta Srbije.

Borisavljević, koji je pre nedelju dana osvojio 11. mesto na trci svestkog juniorskog Kupa nacija „Kroz Istru“ što je najveći uspeh juniorskog srpskog biciklizma u ovom takmičenju, stigao je na cilj solo pretekavši najbližeg pratioca Bugarina Aleksandra Teneva (nacionalni tim) za 4,54 minuta. Minko Donkovski (Bugarska, Hemus) je stigao treći sa 5,15 minuta zaostatka.

- Od starta je bilo mnogo begova, a Borisavljević je odmakao rivalima na početku uspona uz Rajac, koji je veoma težak, sa 10 procenata nagiba – kaže direktor trke Nikola Jakovljević.- Zahvaljujemo se saobraćajnoj policiji i sanitetu iz Doma zdravlja dr Ristić koji su brinuli o bezbednosti mladih biciklista.

Prolazni cilj na 45. kilometru za zelenu majicu „MBA Miljković“ osvojio je Tenev.

Druga etapa u nedelju startuje u Ljigu u 10 časova i posle 74 km vožnje kroz Lazarevac, Stepojevac, Meljak, Orlovaču učesnici će doći na cilj u Točider u Bulevaru Patrijarha Pavla oko 11,30 časova.

T rku organizuju Biciklistički savez Beograda i klub Čukarički MBK, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, u saradnji su gradskim opštinama Čukarica, Surčin, Vračar, Stari grad, Barajevo i Opštinom Ljig. Generalni sponzor je RB Kolubara, pomogle su i firme S klub Jakovo, JKP Ada Ciganlija, BAS, Beogradski sajam, CIP, Kika, AMS Srbije, Albo. Startovalo je blizu 90 biciklista iz šest zemalja – Bugarske, BiH, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Rezultati prve etape, Surčin – Rajac, 99,3 km: 1. Miloš Borisavljević (Metalac, Kraljevo) 2:29,42 časova, 2. Aleksandar Tenev (Bugarska, nacionali tim) + 4,54 minuta, 3. Minko Donkovski (Bugarska, Hemus) + 5,15 minuta, 4. Stefan Stefanović (Borac, Čačak) + 6,34... 6. Aleksandar Mitić (Partizan) + 7,47, 7. Slavko Panić (Partizan) + 7,54, ...9. Slobodan Simonović (Borac) + 10,04 minuta itd. Najbolji kadet bio je Milan Bogdanović iz niškog Železničara MBN.