XS
SM
MD
LG

Čukarički poražen od Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije

Čukarički poražen od Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije--

Čukarički – Vojvodina 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Čović u 30. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 1.500. Sudija: Danilo Grujić. Pomoćnici: Jovan Grujić i Oliver Petrović. Žuti kartoni: Kajević, Tedić (Čukarički), Bralić (Vojvodina).

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić, Vidosavljević (od 77. Endijae), Kamenović (od 61. Stevanović), Kajević, Puškarić, Ćirković, Šapić, Kovač, Birmančević, Eze (od 39. Mićin).

VOJVODINA: Rockov, Saničanin, Čović, Đorđević, Andrić, Drinčić, Mrkaić (od 65. Zukić), Bojić (od 74. Devetak), Bralić, Stojković, Vukadinović (od 89. Đurić).

Prvu šansu imao je Čukarički, bila je to fantastična akcija u šestom minutu, Birmančević je prebacio odbranu Vojvodine, a Tedić je iz okreta šutirao iz prve, lopta je prohujala pored gola Rockova. Pokušao je i Vidosavljević iz „skraćenog kornera“, sa desne strane, tukao je snažno, ali je Rockov izbio loptu u korner. Pet minuta kasnije ponovo akcija Birmančevića i Tedića, vezista Čukaričkog je proigrao svog napadača, koji je šutirao iz prve sa 12 metara, ali je nešto lošije zahvatio loptu, koja je otišla pored gola Novosađana.

Uzvratili su gosti u 30. minutu, Čovič je prelepo šutirao sa 25 metara, a Petrović je uspeo da odbrani. Ipak, u nastavku akcije Novosađani su poveli. Drinčić je odlično centrirao sa desne strane, a Čović je glavom između Kajevića i Ćirkovića zahvatio loptu i smestio je u mrežu Brđana – 0:1. Veselinović je prvu izmenu izvršio već u 39. minutu, kad je na teren umesto Ezea poslao Mićina.

Mogli su Brđani do izjednačenja u 43. minutu, Vidosavljević je sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa 30 metara, Rockov je uspeo da odbrani, a u nastavku akcije pokušao je i Ćirković, koji je u protivničkom šesnaestercu najpre izbacio Bralića, a potom je usledio snažan šut, ali je bio za malo neprecizan. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Ćirković je sjajno izbacio loptu iz auta, a Vidosavljević umakao odbrani gostiju i šutirao iz teške pozicije, za uzdahe domaćih navijača.

Samo što je počelo drugo poluvreme, ponovo je zapretio Vidosavljević, lopta se odbila od jednog igrača Vojvodine, ali je na putu do gola zaustavio oprezni Rockov. Uzvratio je Mrkaić koji minut kasnije, ali je savelike udaljenosti šutirao visoko preko gola Petrovića.

Dugo se čekalo na novu priliku, a u 63. minutu posle centaršuta Kovača sa desne strane Ćirković je zahvatio loptu glavom, ali ga je Saničanin u poslednjem trenutku izblokirao, i izbacio loptu u korner. Probao je i Mićin u 69. minutu sa 20 metara, ali je šutirao pravo u Rockova. Tri minuta kasnije još jedna dobra akcija domaćih, centrirao je Ćirković, ali je Tedić glavom pucao takođe u Rockova.

U jeku inicijative Čukaričkog usledila je odlična kontra Vojvodine, Deveteak je prelepo proigrao Đorđevića, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Petrović je krajnjim naporom odbranio. Samo minut kasnije, prelep pokušaj Zukića, koji je lobovao Petrovića sa 18 metara, ali je pogodio prečku. Isti igrač je pokušao atraktivno i u 85. minutu, Čukarički je imao sreće, lopta je otišla preko njihovog gola.