XS
SM
MD
LG

Ragbi se vraća, za vikend Kup Srbije

Utakmicama četvrtfinala Kupa Srbije ovog vikenda nastavlja se sezona u srpskom ragbiju 13. Poštujući mere Vlade Republike Srbije, domaći ragbi klubovi vratili su se treninzima prošlog meseca nakon koronavirus pandemije i pošto su se stekli uslovi slede takmičarski mečevi.

U nameri da se maksimalno sačuva bezbednost učesnika prvih utakmica, svi dueli ove runde Kupa igraće se na jednom stadionu i to bez prisustva publike. Nastavak sezone otvoriće u subotu 6. juna (17.00) Beogradski ORK i Partizan u duelu koji će se igrati na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari.

Crno-beli su ambiciozno ušli u novou sezonu sa nekoliko značajnih pojačanja, među kojima je i kapiten reprezentacije Srbije Stevan Stevanović. Namera ekipe Admira Hadžića je da konačno prekinu skoro trogodišnju dominaciju večitog rivala Crvene zvezde. Sa druge strane, Beogradski ORK je praktično razvojni tim Ragbi 13 federacije Srbije za koji igraju najtalentovaniji mladi igrači iz zemlje, sve sa namerom da se ojačaju mlađe kategorije nacionalnog tima za međunarodna iskušenja.

- Pokušali smo da iskoristimo ovaj period od povratka treninzima da uđemo u kakvu takvu formu, ali bez pravih mečeva ne znamo gde smo i šta smo. Utakmica u subotu će biti dobar test da li smo spremni da uspešno nastavimo sezonu – izjavio je trener Partizana Admir Hadžić.

Preostala dva duela četvrtfinala se igraju u nedelju 7. juna, takođe na Ingetu. Dupli program otvoriće (15.00) Car Dušan Silni i branilac trofeja Crvena zvezda, dok će nešto kasnije (17.30) na teren Dorćol Tigrovi i Radnički sa Novog Beograda. Zvezda je nastavila svoj pobednički niz u domaćim okvirima, ali će u nastavku sezone igrati bez svog trenera Fila Ekonomidisa koji je zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom ostao u rodnoj Australiji.

Vođenje ekipe tako je preuzeo reprezentativac Srbije Vladica Nikolić čija se sezona u Francuskoj takođe završila pre vremena, pa je morao da se vrati u domovinu. Nema sumnje da su crveno-beli svakako favoriti da zadrže trofej u svojim vitrinama.

- Veoma oprezno ulazimo u nastavak sezone svesni da je ovo potpuno nepoznata teritorija za sve nas. Momci su trenirali, verovatno da će biti potrebno vreme da se vrate u formu, tako da idemo korak po korak – rekao je sportski direktor Zvezde Slobodan Manak.

Ovu runda Kupa Srbije zatvoriće se beogradskim derbije između Dorćol Tigrova i novobeogradskog Radničkog, ekipe koje su se pre vanrednog stanja borile za plasman u Super Ligu Srbije. U tom Baražu Radnički je bio bolji, tako da će u nedelju biti šansa Tigrova za revanš.

Radnički iz Niša se već ranije kvalifikovao za polufinale, eliminisavši na gostovanju u Leskovcu u prvom delu sezone Morava Geparde (44:22). Mečevi polufinala Kupa igraće se već narednog vikenda.

Iz Ragbi 13 federacije Srbije još jednom naglašavaju da se sva tri meča četvrtfinala igraju bez prisustva publike, uz strogu evidenciju svih prisutnih osoba na stadionu SC Inge. Svim učesnicima predstojećih Kup mečeva biće merena temperatura po dolasku na teren i oni sa povišenom neće moći da učestvuju.