XS
SM
MD
LG

Dan kad se Rim oprostio od svog Princa

Foto: Roma

Na današnji dan prije tri godine, veliki Frančesko Toti oprostio se od fudbala. Nakon 24 godine u prvom timu Rome, ''Princ Rima'' oprostio se od fudbala.

Prve minute u Romi dobio je još 1993. godine protiv Breše, kada mu je šansu dao Vujadin Boškov. Cijelu karijeru proveo je u Romi, sa kojom je osvojio Skudeto 2001. godine, što je jedna od tri titule ''Vučice'' u istoriji.

Tokom karijere odbijao je brojne velike ponude. Real i Čelsi nakon Mundijala 2006. godine nisu pitali za uslove, ali to Totija nije interesovalo. Na pameti mu je bila Roma i samo Roma. I tako je bilo do kraja karijere i tog 29. maja 2017. godine. 

Roma je igrala meč poslednjeg kola protiv Đenove. Toti je odigrao poslednjih 15ak minuta. Nakon utakmice uslijedila je i ceremonija povodom oproštaja ''Il Kapitana''. Trčao je cijeli krug oko stadiona a potom odrržao i govor. U tim momentima plakali su svi. I Toti,i navijači ali i svi istinski ljubitelji fudbala širom svijeta.

Toti je bio jedan od poslednjih mohikanaca. Pravi je primjer lojalnosti i odanosti gradu i klubu. Bio je bukvalno kao pravi kapetan koji ne napušta svoj brod.

Nažalost, po završetku igračke karijere, Toti nije ostao u Romi. Naime, Džejms Palota ga je bez imalo srama i obraza otjerao iz uprave Rome što Paloti navijači nikad nisu i nikad neće oprostiti.