Treningom ka Kupu Srbije

Najbolji srpski ragbi 13 klubovi kompletirali su prvu punu nedelju zajedničkih treninga i polako ulaze u standardni trenažni proces. Poštujući mere Vlade Srbije za borbu protiv COVID-19 pandemije, domaći ragbisti hvataju zalet za nastavak sezone koji je predviđen za vikend 6. i 7. juna utakmicama četvrtfinala Kupa Srbije.

- Crvena zvezda je sa individualnih radom startovala odmah nakon Đurđevdana. Naš glavni trener Fil Ekonomidis nalazi se u Australija pa su igrači radili po programu koji je pripremio naš internacionalac iz Francuske Vladica Nikolić koji će obavljati dužnosti trenera do povratka Ekonomidis. Od prošlog ponedeljka smo počeli i sa zajedničkim treninzima čiji intenzitet ćemo pojačavati kako se približava nastavak takmičenja – rekao je sportski direktor crveno-belih Slobodan Manak.

Tokom ove nedelje sa grupnim treninzima startovao je i večiti rival – Partizan. Nakon što su radili u grupama od po devet igrača, crno-beli su odradili skoro pa kompletan trening kao što bi to bio slučaj u normalnin okolnostima.

- Igrači se dobro osećaju, većina je trenirala samostalno tokom vanrednog stanja u kućnim uslovima, tako da polako dolazimo što se kaže do daha. Verujemo da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo na pravi način za Kup – kaže trener Partizana Admir Hadžić.

Preostala dva ovogodišnja superligaša, Radnički iz Beograda, odnosno Radnički iz Niša takođe se pripremaju za nastavak takmičenja. Jajasta lopta se isto tako zakotrljala i u ostalim ragbi centrima – Ubu, Leskovcu, Paraćinu..