XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Marko Popović i Jovana Crnogorac pobedili u Ribarskoj banji

Marko Popović, reprezentativac u planinskom biciklizmu iz Ris sajklinga iz Novog Sada pobedio je u kategoriji elita u trci Lige Srbije održanoj u Ribarskoj banji u organizaciji Specijalne bolnice Ribarska banja, kluba Bela Stena iz Kruševca i BSS.

Popović je preko dva i po minuta bio brži od Bojana Đurđića iz kragujevačkog Radničkog, dok je treće mesto sa više od pet minuta zaostatka osvojio Oliver Štrbac iz novsadskog Fanatika. Popović je ujedno bio i najbolji u kategoriji do 23 godine ispred Alekse Marića iz Crvene zvezde i Bojana Tešovića iz Ris sajklinga.

Najbolja takmičarka u eliti bila je reprezentativka BK Novi Sad Jovana Cnogorac koja je trijumfovala u vremenu 1:27,59 i za preko 27 minuta na cilju bila brža od Ivane Kostić (Orlovac Sistem FPS).

Najbolji junior bio je Slobodan Stanković (BK Novi Sad) koji je za blizu tri minuta bio brži od Ognjena Stankovića (Orlovac FPS) i Marka Bogdanovića (RIS sajkling). U konkurenciji juniorki slavila je Milica Rakić iz BK Novi Sad sa skoro pet minuta prednosti u odnosu na mladu Jelenu Erić (Metalac, Kraljevo) dok je treća sa više od 24 minuta zaostatka stigla Marija Rajković (Orlovac Sistem FPS) koja je ujedno bila i najmlađi učesnik cele trke jer je rođena 2001.

Kadet Aleksandar Roman (Jednota, Šid) pobedio je ispred Danijela Njiradija (Kapriolo) sa skoro tri minuta predonsti. Treće mesto pripalo je Stefanu Miletiću iz Gorskog (Sokobanja).

Aleksandar Mijatović (BK N. Sad) bio je nabrži mlađi kadet ispred Davida Kovanića (BK N. Sad) i mlađe kadetkinje Orlovca FPS Milice Rajković.

Trku za masterse dobio je Bojan Vasović sa četiri minuta prednosti isred Eduarda Župana (obojica BK N. Sad) i Branislava Golubovića iz Bele Stene. Najbolji u hobi sport klasi bio je Marko Manojlović (Fanatik) a u hobi fan Nenad Živković (Bajk M, Pirot).

Trka se vozila u čast Petra Prvog Karađorđevića a okupila je preko 80 biciklista i biciklistkinja.