XS
SM
MD
LG

Klub se malo zaigrao

Pandemija korona virusa je promijenila mnogo toga u svijetu pa i u samom sportu te su potrebna brojna prilagođavanja i alternative, ali FK Seul je prema mišljenju njegovih navijača pretjerao.

Poznato je da navijači ne mogu posjećivati sportske objekte pa je zbog toga i Seul ostao bez svojih navijača. Klub je odlučio da ih "zamijeni" seks lutkama koje su postavljene na tribine, ali su ubrzo stigle kritike nezadovoljnih fanova.

Iz kluba insistiraju da se radi o "vrhunskim manekinima", a ne o seks lutkama, ali su priznali da potiču od proizvođača seks igračaka. Takođe, na nekim lutkama su bile reklame internet stranica sa seksualnim sadržajem uprkos tome što je pornografija zabranjena u Južnoj Koreji.

Lutke su bile na tribinama tokom prve domaće utakmice Seula u K League ove sezone. Navijači nisu mogli prisustvovati zbog mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa, a kompanija "Dalcom" je ponudila klubu da popuni prazna sjedišta lutkama. Klub je iz nekog razloga pristao, a na tribine je postavljeno 25 ženskih lutki te pet muških.

Međutim, navijači Seula su tokom TV prenosa uočili o čemu se radi te smatraju da većina lutki "navjača i navjiačica" na seks lutke, a klub se potom javno izvinio putem Instagrama i Facebooka, objavio je BBC.