XS
SM
MD
LG

Imate male šanse da umrete, s toga igrajte

Žair Bolsonaro

Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro poziva fudbalere da nastave prvensva uprkos krizi pandemije koronavirusa.

Brazil ima preko 5.900 smrtnih slučajeva usljed pandemije, no prvi čovjek južnoameričke države smatra da fudbaleri nisu u opasnosti. Brazilski predsjednik, naime, želi da se uskoro nastave fudbalska takmičenja usprkos velikom broju slučajeva koronavirusa u zemlji, tvrdeći da igrači imaju male šanse da umru od Covid-19 zbog svojih fizičkih sposobnosti.

Bolsonaro je jedan od rijetkih svjetskih lidera koji još uvijek umanjuje rizike koje donosi koronavirus, za koju je upozorio da "ima malo gripa".

Većina liga u Brazilu suspendovana je 15. marta. Prvenstvo Brazila trebalo je da se nastavi u maju, ali to izgleda malo vjerovatno jer je zemlja postala žarište virusa s više od 5.900 smrtnih slučajeva. Ljekari kažu da se očekuje da će vrhunac pandemije dostići za dvije sedmice.

"Puno je ljudi u fudbalu koji su voljni za povratak jer nezaposlenost kuca i na vrata klubova", rekao je Bolsonaro u intervjuu za Radio Guaiba. "Fudbaleri, ako su zaraženi virusom, imaju male šanse da umru. To je zbog njihovog fizičkog stanja, jer su sportisti. "

Susjedna Argentina već je otkazala ostatak sezone 2019/2020.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise