XS
SM
MD
LG

Australija open u problemimam

Iako ima još osam mjeseci do Australijan opena 2021. godine, organizatori već razmišljaju o prventivnim mjerama zbog koronavirusa.

Tenis je suspendovan najranije do 13. jula ove godine, a cijela američka turneja je poprilično neizvesna.

Teniski savez Australije, na čelu sa Kregom Tilijem, počeo je da se priprema za naredno izdanje prvog Grend slema sezone.

Postoji mnogo nepoznanica što se tiče narednog mjeseca, a ne onoga što će biti za osam mjeseci. Moramo da budemo spremni za sve promjene koje će se desiti i moramo da kroz kovid-19 prođemo što je sigurnije moguće, tako da ne znamo koje mjere ćemo morati da preduzmemo kako bismo bili sigurni”, rekao je Tili.

Ukoliko problem sa koronavirusom u svijetu ne bude riješen, postoji mogućnost da i početkom naredne godine u Australiji svako ko uđe u zemlju bude morao da uđe u dvonedjeljni karantin.

“Gledamo šta ćemo morati da uradimo ukoliko igrači budu morali da budu u karantinu prije nego što im bude dozvoljeno da se slobodno kreću po Australiji. Još jedan primjer je taj ukoliko i dalje budu zabranjeni ili ograničeni veliki skupovi. Razmatramo mogućnost da cijelo takmičenje bude moguće gledati samo putem TV-a. To su samo dva scenarija koja moramo da razmotrimo”, dodao je Tili.

Početkom ove godine reprezentacija Srbije je u Australiju doputovala kako bi se takmičila na ATP kupu, a onda produžila na Australijan open. Ukoliko ovakav scenario bude bio naredne sezone, Novak Đoković i saigrači će morati da na taj kontinent doputuju dosta ranije, čak možda i prvom polovinom decembra kako bi imali vremena i da treniraju. (B92)