XS
SM
MD
LG

Humani Nevil i Gigs

Nakon što je juče objavljenio da je Roman Abramovič dao svoj hotel na Stamford Bridžu naredna dva mjeseca na korišćenje londonskim zdravstvenim služba, dva velika asa su 300 i nešto kilometara sjevernije isto uradila.

U pitanju su Geri Nevil i Rajan Gigs. Njih dvojica su naime vlasnici dva hotela u Mančesteru, “Hotel Football” i “The Stock Exchange”, koji su naravno u vrijeme pandemije prazni. Ali umjesto da kukaju i traže pomoć od vlade i institucija, oni su posegnuli u srce i džep i odlučili da pomognu društvu.

“Najvažnija nam je stvar zdravlje naših uposlenika i gostiju. A druga najvažnija stvar da naši zaposleni nastavljaju da zarađuju i narednih mjeseci. Niko neće biti višak, niti ćemo od ikoga tražiti neplaćeno odsustvo. Trenutno radimo na tome da im obezbjedino budžet za plate. Treće, već nekolko sedmica u vezi smo sa zdravstvenom službom Mančestera te je odlučeno da naših 176 kreveta bude dodijeljeno medicinskim radnicima od petka. To će naravno biti sve besplatno, a sve u cilju da imaju gdje da budu zbog izolacije od članova niihovih porodica. U ovim vremenima moramo biri solidarni”, izjavio je Geri Nevil.