XS
SM
MD
LG

Dobre igre i bez publike

Momenat s izuzeto dramatične utakmice Gruzija – Poljska - foto: V. Jankov

Legendarni bazen kraj Tise ugostio je ovog vikenda četiri selekcije 2001. godišta. Belorusiji, Gruziji i Poljskoj je ovo radni deo pred kvalifikacione turnire za Evropsko prvenstvo, a četvrtu selekciju čine Bečejci pojačani s četvoricom igrača. Prvobitno je bilo planirano da učešćeuzmu još selekcije Češke i Švajcarske, ali su oni, zbog aktuelnesituacije oko korona virusa, odustali.

Posle prva tri kola u sistemu svako sasvakim, trodnevni turnir se završava danas pre podne utakmicama za konačan plasman. Odluka ko će s kim igrati u doigravanju pala je u trećem kolu. Prvo su Bečejci iznenadili Belorusiju (11:10), a onda su Poljska i do tada neporažena Gruzija igrale nerešeno 8:8, ali je prilikom uzvođenja peteraca selekcija koju vodi naš iskusni stručnjak Aleksandar Krstonošić pobedila sa 4:3 i, da su izgubili bili bi poslednji, u doigravanje kreću sa pozicije broj jedan. Valja primetiti da se igra solidan vaterpolo, da svi akteri pružaju maksimalan učinak u vodi, pa je prava šteta što sve to ne mogu da prate ljubitelji vaterpola.

REZULTATI – Prvokolo: Poljska – Bečej 10:8, Belorusija – Gruzija 12:13. Drugo kolo: Belorusija – Poljska 14:8, Bečej – Gruzija 9:12. Treće kolo: Belorusija – Bečej 10:11, Gruzija – Poljska 8:8 petercima 3:4.

Sinoć su u razigravanju za plasman igrali Gruzija i Bečej, odnosno Poljska i Belorusija, a danas od 10 sati igraće za treće mesto poraženi, aod 11,30 sati pobednici za epitet pobednika turnira.