XS
SM
MD
LG

Slavija spremno čeka Želju

Milan Gutović

Prvoligaš iz Istočnog Sarajeva, ako je suditi prema rečima njihovog trenera Milana Gutovića, spreman ulazi u drugi deo šampionata Republike Srpske.

Slavija je sa pripremama krenula 21. januara, kasnilo se sadam dana, ali se sve do samog starta u Prvoj ligi Republike Srpske stiglo uraditi.

- Imali smo poteškoća sa terenom. Znate već da mi ne treniramo na našem glavnom terenu, jer je u lošijem stanju, a ni pomoćni nije mnogo bolji. S toga smo radili jedan deo priprema u balon sali, ali i na terenima sa veštačkom travom na Palama i Hadžićima, kaže Gutović.

Igrači su u potpunosti izvršavali ono što je od njih tražio stručni štab,a u njemu su pored Gutovića i Bojan Regoje, Vučina Šćepanović , te Dušan Remić, trener golmana.

- Ne mogu biti nezadovoljan radom fudbalera. Zaista su se trudili, radili ono što smo tražili i misiim da ulazimo sa dobrom formom u šampionat. Kontrolna utakmica sa Olimpikom je pokazala da kad nam je voljni momenat na visini ništa nije nemoguće. Bili smo dobri u svim segmentima i parirali smo Olimpiku. S toga smatram da je važno da mi budemo motivisani u mečevima pred nama i da onda ne bi trebalo biti problema oko pozitivnih rezultata, zaključio je Gutović.

U drugi deo sezone Slavija ulazi čini se znatno jača. Stigao je Jadranko Bogičević iz Željezničara i znatno ojačao defanzivu tima iz Istočnog sarajeva. Tu su još Novaković, Dubačkić, Bokić, braća Čorbo, Bogučanin...

- Bogičević, Novaković, Dubačkić, Bokić su se praktično nametnuli kao starteri, što je naravno znajući njihov kvalitet i očekivan. Doneli su nam nešto novo i sigurno su unapredili našu igru, a uz sve to i pojačali konkurenciju na svim mestima u timu. Tu treba dodati i Ivana Trifkovića, našeg golmana koji se vratio iz Olimpika, a on i Nino Nedžibović ravnopravno konkurišu za mesto među stativama, kaže Gutović.

Prvi protivnik Slavije u drugom delu šampionata je Željezničar Sport tim iz Banja Luke. Igra se u subotu, na njihovom terenu.

- Željezničar je uvek bio odličan tim, sastavljen od mladih igrača, željnih igre i dokazivanja. Imaju i trenera koji zna šta hoće i spada u red najboljih fudbalskih učitelja u Bosni I Hercegovini. Neće nam sigurno na startu biti lako, ali idemo da igramo. Trenirali smo na terenu sa veštačkom travom, a Željo ima upravo takav. Ne bi trebalo to da nam smeta. Navikli su se igrači na tu podlogu. Mislim da je domaćin favorit zbog činjenice da se igra kod njih, ali da mi imamo pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Želimo odmah na startu popravljati bodovni slado i što pre krenuti ka sredini i vrhu tabele, jasan je Milan Gutović.


Krupa : Tekstilac
Rudar Prijedor : Željezničar Sport Team
Podrinje : Jedinstvo
Alfa Modriča : Slavija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Alfa Modriča 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8